4 tips til at skabe succesfulde ændringer i din hverdag

Kender du det bare at være generelt mellemtilfreds med hverdagen? Mellemtilfreds med du aldrig har penge nok? Følelsen af ikke at have tid nok til sig selv? Træt af dit job? Træt af dig selv fordi du ikke får dyrket motion eller spist sundt?

Ja så er du ikke alene! De følelser kende vi alle til. Men er du opsat på, at der skal ske nogle ændringer? Så får du her 4 tips til, hvordan du kan overkomme dine forhindringer og tage action, så du får den hverdag, du ønsker.

Men inden vi går igang, skal jeg lige advare dig og sige, dette er ikke et “kvikfiks”. Du skal aktivt bruge disse tips for at skabe de ændringer, du ønsker.

 

Succesfulde ændringer i hverdagen – held eller vilje?

Jeg troede selv på engang, hvis jeg nu ventede længe nok, så ville det hele nok komme af sig selv. Det der job med højere løn kommer nok til mig en dag. Når jeg så andre kvinder med en gude smuk og veltrænet krop, plejede jeg at tænke…lidt misundeligt… øv hvor er de heldige. Når jeg mødte folk der havde rejst de mest eksotiske steder i verden, tænkte jeg; nøøj…hvor er de heldige, at de har penge til det. Mine tanker var, at alle der havde det, som jeg ønskede blot var enorm heldige.

Men stoooop! Ingenting sker af sig selv. Ønsker du ændringer, skal du selv skabe dem!

 

Succesfulde Ændringer i din hverdag kommer ikke af sig selv

Hvis du har det, som jeg havde det, så bliver du muligvis provokeret af mig, når jeg fortæller dig…De tanker jeg lige har beskrevet, er tanker fra en, der lever sit liv i en offerrolle.

De mennesker der har et bedre job, en højere løn, har råd til at rejse til spændende destinationer, har en flot og veltrænet krop etc. har arbejdet målrettet for det, de har idag.

Hende der har det fede job, har muligvis søgt 100 forskellige jobs, inden hun landede sit drømmejob med den gode løn. Hende der rejser meget, har brugt alle sine penge på at spare op, og bruger ikke penge på tøj, sko, café eller byture. Hende der har den flotte krop går i fitnesscenteret 3-4 gange om ugen og har gjort det i flere år. De har arbejdet målrettet for de ting, som de har i dag. Og det kan du også! Lad os komme igang.

 

Sådan skaber du succesfulde ændringer i hverdagen!

Her får du 4 tips, som du skal sætte i spil en efter en, for at komme succesfuldt i mpål og skabe de ændringer i hverdagen, som du ønsker.

1. Sæt mål i din hverdag

Hvilke ting i din hverdag ønsker du at ændre på? Det kan være områder inden for din økonomi, bedre sundhed, mere tid, kærlighed, karriere eller noget helt andet.

→ Lav en liste med max 3 ting som du ønsker at ændre i din hverdag. Skriv det ned på et stykke papir.

2. Identificer dine undskyldninger

Tag den første ting du skrev og brainstorm en liste af undskyldninger, som du fortæller dig selv er grunden til, at du ikke har skabt de ændringer, du ønsker. Dernæst gør du det samme med de resterende 2 ændringer, du ønsker.

Eksempler på undskyldninger:

 • Hvis du ønsker, at du har flere penge: Måske fortæller du dig selv, at du bare altid er sådan en, der har en dårlige økonomi, eller du har ikke de kompetencer eller viden der skal til for at tjene flere penge.
 • Hvis du ønsker at tabe dig: Din undskyldning kan være, at du ikke har tiden til at træne, træningscenteret ligger for langt væk, eller du har ikke tiden og energien til at lave sundere mad.
 • Hvis du ønsker mere tid til dig selv: Måske fortæller du dig selv, at du ikke kan finde tiden, da dine omgivelser forventer, at du er der, når de har brug for dig. Du kan jo ikke sige nej til aftaler, eller måske er det at dit arbejde som fylder for meget.
 • Hvis du ønsker mere kærlighed: Måske er du i et forhold og mangler mere intimitet, fordi din mand arbejder for meget, eller I bare har så travlt, at der ikke er energi til hinanden. Eller måske du er single og bare sidder derhjemme og venter på at mr. right pludselig skulle dukke op foran din hoveddør?

→ Skriv nu ned hvilke undskyldninger, der holder dig tilbage for at få det, du ønsker i dit liv?

3. Dine udfordringer

Nu tager du og kigger på dine undskyldninger for, at dine ønsker endnu ikke er blevet indfriet. Hvad har du gjort eller ikke gjort for at undgå at løse din situation?

Eksempler på udfordringer:

  • Hvis du ønsker, at du har flere penge, er dit forbrug måske for højt? Du har måske ikke gjort det, der skulle til for at skabe luft i din økonomi? Måske ønsker du en højere løn, men får ikke taget dig sammen til at spørge om en lønforhøjelse eller søge nyt job?
  • Hvis du ønsker at tabe dig, føler du måske, at du ikke har tid til at træne eller lave sundere mad. Men hvor meget tid bruger du egentlig foran Tv’et, på facebook, eller surfer på nettet?
  • Hvis du ønsker mere tid til dig selv, er din undskyldning måske at du aldrig har tid, fordi din kalender er fuld booket med aftaler. Du føler ikke du kan sige nej til aftaler, når veninder eller familie spørger om I skal ses.
  • Hvis du ønsker mere kærlighed, og du er i et parforhold, føler du ikke I har tid eller overskud til at dyrke kærligheden, fordi børnene, opvasken, vasketøjet og rengøringen kommer først. Hvis du er single, møder du bare aldrig de spændende mænd der, hvor du færdes, fordi du ikke er typen der går i byen eller går på datingsites?

  → Skriv nu ned hvad du har gjort eller ikke gjort for at undgå at handle på dine ønsker.

   

  4. Lav en actionplan for dine mål

  Det sidste og bedste tip kommer her! Nu ved du, hvad du ønsker, hvad dine undskyldninger og forhindringer er. Så nu skal du igang med at lave en plan for, hvordan du kan tage action på det, du ønsker at ændre i din hverdag, så du succesfuldt kan komme i mål.

  Eksempler på konkrete handlinger:

   • Hvis du ønsker flere penge, kan du spare på dit forbrug. Måske drikker du caffe latte dagligt (alene 5 gange ugentligt er kr.1.000,- om måneden). Måske har du et abonnement, som du aldrig får brugt – få det opsagt. Måske du skal booke et møde med chefen og kræve lønforhøjelse, eller måske det er på tide at gå igang med at finde et nyt job?
   • Hvis du ønsker at tabe dig, skal du stoppe med kage til kaffen, eller spise chokolade i hverdagen. Måske skal du igang med at løbetræne 2 gange om ugen inden du går på arbejde, eller du skifter bilen ud med cyklen.
   • Hvis du ønsker mere tid til dig selv, skal du investere mere tid til dig selv. Måske er det bare en gang om ugen, du har brug for at gå en lang tur, få en gang massage, genfinde din hobby som du har haft lagt på hylden, eller bare lægge “MIG-TID” ind i kalenderen, hvor du gør noget godt for dig selv.
   • Hvis du ønsker mere kærlighed, så indvi din mand i dit behov og lav en klar aftale for, hvordan I skaber mere tid til hinanden. Aftal en ugentlig, månedlig date, hvor I skal ud at spise, eller hyggeaften med fokus kun på jer to- også selvom det kun bliver til en time inden i dejser omkuld. Hvis du er single, hvad kan du gøre aktivt for at møde en potentiel kæreste? Gå i byen med pigerne, meld dig ind i en sportsforening eller kom i gang med datingsites. Hvad kan du handle på for at opnå de ændringer du ønsker i dit liv?

   → Når du har skrevet din actionplan, ved du nu, hvad du helt konkret skal gøre. Afslut denne øvelse med at skrive din actionplan i kalenderen eller hæng den op på køleskabet, så du ser den i hverdagen og succesfuldt kan komme i mål!

   Læs også: Stop overspringshandlinger og bliv mere effektiv

   Tillykke du er good to go med at skabe succesfulde ændringer i din hverdag!

   Nu er du klar til at skabe succesfulde ændringer i din hverdag ved brug af ovenstående 4 tips, så du kan få den hverdag og det liv, du ønsker!

   Hvis du  synes det er svært selv at komme i gang med at skabe ændringer i din hverdag, er det måske fordi du er i tvivl om, hvad du ønsker dig. Måske står du over for flere valgmuligheder og har svært ved at mærke, hvad der er vigtigst for dig, og derfor ikke får handlet på noget. I stedet for at bruge din tid på at handle, bruger du oceaner af tid på at tænke. Jo mere du tænker jo mere tvivl kan der opstå. Når du fastholder dig selv i tvivlen, vil det bremse dig og fastholde dig i en situation af frustration og fastlåsthed. Derfor er det vigtigt at du kender dine værdier for at identificere, hvad det er, som er vigtigt for dig i dit liv og din hverdag, så du kan prioritere det. Først når du kender dine værdier, vil det være let at træffe de beslutninger og sætte de mål, som skal til, for at du kan skabe et liv, som er i tråd med hele dig og din indre kerneværdier. Det er der, du vil opleve en hverdag med mere glæde, frihed og overskud.

   Læs også: Lever du i tråd med dine personlige værdier?

   Få 15 min. GRATIS telefonsamtale

   Få en gratis uforpligtende afklaringssamtale, så vi kan tage en snak om, hvad din situation er og hvordan jeg kan hjælpe dig – så du kan overkomme tvivlen og skabe et liv i tråd med dine værdier og opnå mere glæde og overskud i hverdagen.

   Charlotte Gade Coaching Gratis Guide