Bryd dit glasloft og opnå dit fulde potentiale

Føler du at dit liv kører i ring? Som om noget holder dig nede? At hver gang du stræber efter ændringer i dit liv og går efter det, som du ønsker, så mislykkes det. Og du er tilbage, hvor du kom fra?

Det kan være utrolig frustrerende. Men der er en ganske naturlig årsag. 

Fordi det er dit indre glasloft der er i spil.

Mit what?

Ja dit indre glasloft. 

Dit glasloft er, de øvre begrænsninger du har, som du ikke kan se. Det er din overbevisning om, den øvre grænse du har for, hvor meget kærlighed, succes og kreativitet, du “må” have i dit liv. Eller grænsen for hvor meget du kan indtage. Når du når grænsen, spænder du helt automatisk ben for dig selv. Du holder dig selv nede ved at afvise den ros og anderkendelse du får, eller du starter unødvendige bekymringer eller konflikter med dine omgivelser.

Dit glasloft er din øvre begrænsning

Når du når din øvre grænse for, hvor godt du må have det, bliver den glæde, kærlighed eller succes du lige har oplevet afløst af frygt. Frygten er tegn på, at du oplever følelser, der er uvant. Når du oplever frygt, gør du rent instinktivt alt for at fjerne dig fra frygten og komme tilbage til det trygge som er det, du er vant til. Det er her din selvsabotage og de 4 skjulte barriere kommer ind.

Der er 4 barriere, som gør at vi ikke kan unde os selv alt det gode og derfor rammer vores glasloft.

De 4 skjulte barriere:

  1. Der er noget galt med mig. Jeg er forkert og jeg venter bare på verden opdager det.
  2. Jeg må ikke skinne mere end de andre, for så bliver jeg holdt udenfor eller afvist.
  3. Hvis jeg får mere succes, kærlighed, kreativitet ender jeg alene.
  4. Mere succes bringer flere byrder.

Hvordan kan disse skjulte barriere opleves som et glasloft?

Her giver jeg dig et par eksempler:

Hvis jeg får mere succes, kærlighed ender jeg alene. Hvis du er vokset op i en familie, hvor du ikke fik knus, kram, tid og opmærksomhed, vil der være skabt en øvre begrænsning på, at der ikke er kærlighed nok.

Når du finder en kæreste, der ikke er i kontakt med sine følelser, arbejder for meget eller, at han føler sig vigtigere end dig, kan du ende med en selvopfyldende profeti, at der er ikke kærlighed nok, og du ikke er værd at elske.

Der er noget galt med mig. Jeg er forkert, og jeg venter bare på, at verden opdager det. Hvis du for eksempel er vokset op med at have fået påpeget dine fejl og mangler, at det du gjorde ikke var godt nok, vil du som voksen fokusere på alt det, du kan gøre bedre. Du ender med at være meget hård ved dig selv.

I frygt for at fejle og ikke at være god nok, vil du ikke turde sigte højt og gå 100% efter dine drømme. I stedet nøjes du og forbliver i det trygge og velkendte for ikke at aktivere følelsen: Ikke at være god nok.

Når du bliver under dit glasloft, undgår du at være sårbar, blive forladt af kærligheden, fejle, ikke være nok eller at andre peger fingre af dig. Men du opnår aldrig dit fulde potentiale. 

Først når du tør stå ansigt til ansigt med disse øvre begrænsninger, kan du bryde dit glasloft.

Læs også: Lever du i tråd med dine værdier?

Hvordan arbejder jeg med mit glasloft?

Så snart du får øje på dine begrænsende overbevisninger, kan de brydes. Den øvre begrænsning bortfalder og “glasset bliver smadret”. Det kræver, at du bliver bevidst og kan identificere, hvornår dit glasloft opstår.

Stil dig selv disse spørgsmål:

  • Hvilke områder i dit liv kører i ring?
  • Hvilke begrænsende overbevisninger oplever du, som holder dig nede?
  • Når du har identificere, hvornår det sker, så gå ind i den og kig på, hvilke følelser der opstod, og hvordan du reagerede i situationen?

Når du bliver bevidst om dit indre glasloft, kan du arbejde med det og sætte dig selv fri og opnå det, du drømmer om.

Hvad er dit glasloft?

Hvis du har brug for støtte og hjælp til at skabe større glæde og trivsel i dit liv, så kontakt mig her.

Få 15 min. GRATIS telefonsamtale

Få en gratis uforpligtende afklaringssamtale, så vi kan tage en snak om, hvad din situation er og hvordan jeg kan hjælpe dig – så du kan overkomme tvivlen og opnå dit fulde potentiale.

Charlotte Gade Coaching Gratis Guide