Bryd dit glasloft og opnå dit fulde potentiale

BRYD DIT GLASLOFT OG OPNÅ DIT FULDE POTENTIALE

Føler du, at dit liv kører i ring? Som om noget holder dig nede? At hver gang du stræber efter ændringer i dit liv og går efter det, som du ønsker, så mislykkes det. Og du er tilbage, hvor du kom fra?

Det kan være utrolig frustrerende. Men der er en ganske naturlig årsag.

Fordi det er dit indre glasloft der er i spil.

Mit what?

Ja, dit indre glasloft. 

Dit glasloft er de øvre begrænsninger, du har, som du ikke kan se. Det er din overbevisning om den øvre grænse, du har for hvor meget kærlighed, succes og kreativitet, du “må” have i dit liv. Eller grænsen for hvor meget du kan indtage. Når du når grænsen, spænder du helt automatisk ben for dig selv. Du holder dig selv nede ved at afvise den ros og anerkendelse du får, eller du starter unødvendige bekymringer, overtænkning eller konflikter med dine omgivelser.

 

DIT GLASLOFT ER DIN ØVRE BEGRÆNSNING

Hvis du når din øvre grænse for, hvor godt du må have det, bliver den glæde, kærlighed eller succes du lige har oplevet afløst af frygt og negative tanker. Frygten er tegn på, at du oplever følelser, der er uvante. Når du oplever frygt, gør du rent instinktivt alt for at fjerne dig fra frygten og komme tilbage til det trygge, som er det, du er vant til. Det er her, du begynder at sabotere dig selv. Dit indre glasloft består af fire skjulte barriere, som gør, at du ikke under dig selv glæde og succes i livet.

 

De 4 skjulte barriere:

  1. Der er noget galt med mig. Jeg er forkert og jeg venter bare på, at verden opdager det.
  2. Jeg må ikke skinne mere end de andre, for så bliver jeg holdt udenfor eller afvist.
  3. Hvis jeg får mere succes, kærlighed, kreativitet ender jeg alene.
  4. Mere succes bringer flere byrder.

Læs også: 10 tegn på det er tid til et karriereskift 

 

HVORDAN KAN DE SKJULTE BARRIERER OPLEVES SOM ET GLASLOFT?

Her giver jeg dig et par eksempler:

 

> Hvis jeg får mere succes, kærlighed ender jeg alene.

Hvis du er vokset op i en familie, hvor du ikke fik knus, kram, tid og opmærksomhed, vil der være skabt en øvre begrænsning på, at der ikke er kærlighed nok.

Når du finder en kæreste, der ikke er i kontakt med sine følelser, arbejder for meget eller at han føler sig vigtigere end dig, kan du ende med en selvopfyldende profeti, at der er ikke kærlighed nok, og du ikke er værd at elske.

 

> Der er noget galt med mig. Jeg er forkert og jeg venter bare på, at verden opdager det.

Hvis du for eksempel er vokset op med at have fået påpeget dine fejl og mangler, at det, du gjorde, ikke var godt nok, vil du som voksen fokusere på alt det, du kan gøre bedre. Du ender med at være meget hård ved dig selv.

I frygt for at fejle og ikke at være god nok, vil du ikke turde sigte højt og gå 100 % efter dine drømme. I stedet nøjes du og forbliver i det trygge og velkendte for ikke at aktivere følelsen: Ikke at være god nok.

Når du bliver under dit glasloft, undgår du at være sårbar, blive forladt af kærligheden, fejle, ikke være nok eller at andre peger fingre af dig. Men du opnår aldrig dit fulde potentiale. Først når du tør stå ansigt til ansigt med disse øvre begrænsninger og styrke dit selvværd, kan du bryde dit glasloft.

Læs også: Lever du i tråd med dine værdier?

 

HVORDAN BRYDER JEG MIT GLASLOFT?

Så snart du får øje på dine begrænsende overbevisninger, kan de brydes. Den øvre begrænsning bortfalder og “glasset bliver smadret”. Det kræver, at du bliver bevidst og kan identificere, hvornår dit glasloft opstår.

Bryd dit glasloft med disse spørgsmål:

  • Hvilke områder i dit liv kører i ring?
  • Hvilke begrænsende overbevisninger oplever du, som holder dig nede?
  • Når du har identificere, hvornår det sker, så gå ind i den og kig på, hvilke følelser der opstod, og hvordan du reagerede i situationen?

Når du bliver bevidst om dit indre glasloft, kan du arbejde med det og sætte dig selv fri. Først her vil du opnå mere glæde og overskud og blive i stand til at skabe det liv, du drømmer om.

Læs også: 4 årsager til at du er kørt fast i livet

HAR DU BRUG FOR HJÆLP TIL AT BRYDE DIT GLASLOFT?

Få en 15 min. gratis og uforpligtende telefonsamtale, hvor vi tager en snak om din situation, og hvordan jeg kan hjælpe dig godt videre, så du kan blive i stand til at skabe det liv du drømmer om.
Læs også:

Står du ved en skillevej i livet?

Læs også:

10 tegn på du har pleaser adfærd