Hvorfor dine negative tanker forhindrer dig i at handle på det, du ønsker

DINE NEGATIVE TANKER FORHINDRER DIG I AT HANDLE PÅ DET, DU ØNSKER – 4 TING DU KAN GØRE ISTEDET

Hvor tit hører du dig selv komme med undskyldninger og forklaringer på, hvorfor du IKKE går i gang med at handle på det, som du faktisk har lyst til, fordi dine negative tanker tager over? Dine negative tanker bremser dig i at handle på grund af frygt.

Frygten for:

  • det ukendte og træde ud af din komfortzone
  • hvordan andre vil opfatte dig
  • om du nu er god nok, som den du er 
  • om du kommer til at fejle
  • ikke at være værdifuld nok
  • Andre vil se dig som en bedrager (også kaldet impostor syndrom)

 

NEGATIVE TANKER ER EN STOPKLODS I DIT LIV

Når du ikke handler på det, som du inderst inde ønsker, handler det om, at du lader dine negative tanker styre dig. Jo mere dine negative tanker får lov til at fylde, jo mere handlingslammet bliver du. Dine tanker kan udvikle sig til overtænkning og tankemylder, som vil påvirke din selvopfattelse og personlige ressourcer i en negativ retning. På sigt kan disse tanker medføre stress, og du kan risikere at sidde fast i en tro på, at du ikke er god nok.

Når du lader dig styre af din frygt og lytter til de negative tanker, vil disse begrænsende tanker blive til din virkelighed. En virkelighed, der sætter en stopklods for dit liv.

En stopklods som kan medføre:

A. Du kommer ikke i gang med det, som du har lyst til.

B. Det, du sætter i gang, kommer du ikke i mål med.

C. At du går ned med stress, angst eller depression.

En stopklods der kan gøre, at du bliver i et job, som du er træt af og ikke trives i. At du holder dig tilbage fra at række ud til dit netværk for at finde et nyt job. At du ikke får sendt den ansøgning afsted, som du havde tænkt vil være lige dig. At du ikke tror, du kan gå efter det job, som du brænder for.

Læs også: 10 tegn på det er tid til et karriereskift

 

Dine tanker skaber din virkelighed

Du kan ændre dine negative tanker om dig selv og derved ændre din virkelighed.

Du kan vælge, om du lader dig holde tilbage af din frygt eller om du vil bruge din frygt, som brændstof til at nå dine mål.

Hvad mener jeg med det?

Når du lærer din frygt at kende og bliver klar over, hvordan den styrer dig, så kan du bruge den som din ven = dit brændstof til at handle. Når du ved, hvad du frygter, vil den bevidsthed give dig brændstof til at handle. Det vil gøre dig i stand til at kunne ændre dine negative tanker til positive tanker. Når du ikke tror på, du kan, vil det være din virkelighed. Så snart du vender dine negative tanker til støttende og positive tanker og vælger at tro på, at du godt kan, vil det blive til din virkelighed.

Ved at træne din hjerne til at tænke positive tanker om dig selv, vil du samtidig opbygge din selvtillid og selvværd. Jo mere du træner dine tanker, jo mere selvtillid og selvværd vil du få. Og jo mere vil du tro på, at du kan opnå alt det, du ønsker i dit liv.

Læs også: 10 tips til et bedre selvværd

 

NEGATIVE TANKER – 4 TING DU KAN GØRE I STEDET

Dine negative tanker bremser dig i at udfolde dit fulde potentiale. Men det er heldigvis noget, du kan gøre noget ved. Her får du fire ting, du kan gøre for at få kontrol over dine tanker, så du kan styrke dit selvværd og opnå større glæde og trivsel i dit liv. 

4 ting, du kan gøre for at få kontrol over dine tanker

  1. Vær opmærksom på det, som du fortæller dig selv

Sæt alarmen til hver 20. min. og når uret ringer, så stop op og tænk over, hvilke tanker du lige har tænkt. Er dine tanker negative, positive, dømmende, bekymrende, angstfyldte eller kærlige? Denne øvelse vil styrke din bevidsthed om, hvornår og hvad du tænker. Din bevidsthed er første skridt for at slippe fri af negative tanker.

  1. Dine tanker og følelser hænger sammen

Uanset om dine tanker er positive eller negative, skaber de dine følelser. Når du oplever situationer, hvor dine tanker bliver negative, vil tankerne påvirke dine følelser i en negativ retning i form af vrede, frygt eller tristhed. Dine følelser vil påvirke din adfærd, som kan gøre dig handlingslammet og dræne dig for energi og overskud. Dine negative tanker bremser dig i dit liv. Omvendt har positive tanker den effekt, at de giver dig positive følelser som glæde, begejstring og optimisme. Ved at tage kontrol over dine tanker, kan du skabe positive følelser og opnå glæde og motivation til at handle på det, du ønsker i dit liv.

En positiv tanke om morgenen kan forandre resten af din dag!

  1. Bryd vanen og udskift dine negative tanker

Dine negative tanker kan være en dårlig vane, du skal bryde ud af. Hver gang du oplever, at dine tanker er negative, så vend dem om til positive tanker. Der er altid noget godt i enhver situation, så prøv at fokusere på det. Hvis du laver en fejl på arbejdet, så kig på alt det, som gik godt. Hvis det er en stor fejl, så fokuser på, hvad du har lært af fejlen i stedet for at slå dig selv i hovedet.

Læs også: 8 gode vaner til en bedre hverdag

  1. Brug din frygt som din drivkraft

Vi oplever alle sammen negative tanker, som manifesterer sig som frygt. Men selvom du er bange, så gør det alligevel. Hvad er det værste, der kan ske? Hvad du ikke dør af, gør dig stærkere. For hver gang du tager din frygt i hånden og fokuserer på de positive tanker, vil du opleve en indre power og glæde. Du vil vokse som menneske og blive i stand til at handle og tage ansvar for dit liv.

Læs også: 4 grunde til manglende motivation og hvad du gør ved det!

 

TAG KONTROL OVER DINE TANKER

Det kan være svært at tage kontrol over dine tanker. Derfor er det vigtigt, at du er tålmodig med dig selv og øver dig. Hver gang du lykkes med at tage kontrol over dine tanker og fokuserer på det positive, vil det blive nemmere. Det er der, ændringerne sker! Og det er der, du kan handle på præcis det, som du ønsker i dit liv.

Rigtig god fornøjelse!

HAR DU BRUG FOR HJÆLP TIL AT FÅ KONTROL OVER DINE NEGATIVE TANKER?

Få en 15 min. GRATIS uforpligtende samtale, hvor vi tager en snak om, hvad du har brug for, og hvordan jeg kan hjælpe dig med at få styr på dine tanker og opnå mere glæde og overskud i dit liv.
Læs også:

Jeg er ikke glad mere - gode råd til mere livsglæde

Læs også:

Test dig selv - Er jeg i det rigtige job?

FIND DRØMMEJOBBET MED 6 SIMPLE TRIN

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få tilsendt de 6 trin til din indbakke

Guiden er nu på vej i din indbakke!