Træt af job? De 3 ting som forhindrer dig i et jobskifte

Træt af job? De 3 ting som forhindrer dig i et jobskifte

Når du er træt og ked af dit job, kan du nemt føle dig fastlåst i hverdagens hamsterhjul. Du har ingen motivation for det, du laver. Du keder dig på arbejdet og føler på ingen måde, at du udvikler dig. Eller også har du konstant travlt med den ene deadline efter den anden.

Det eneste der kan hive dig ud af sengen om morgen, er tanken om, at du skal se dine kollegaer, som bidrager til det lille positive islæt, der er ved at gå på arbejde.

Selvom din fornuft fortæller dig, at du søndag aften burde gå tidligt i seng, trækker du tiden ud til midnat, fordi du prøver at undgå den tunge følelse af ikke at have lyst til at gå på arbejde mandag morgen.

Når du kommer hjem fra en lang arbejdsdag, er du drænet for energi og tager dig selv i at brokke dig over jobbet. Måske det går ud over din partner og børn, som du kommer til at bide af over de mindste ting.

Ofte når du er i socialt lag med venner eller veninder går snakken på, hvor utilfreds og træt du er over dit job. Du dagdrømmer om, hvor skønt det vil være at sige dit job op for at tage ud at rejse. For at åbne din egen restaurant eller butik. Eller finde en ny karrierevej for at arbejde med noget helt andet end det, du gør i dag og have et job med en god work-life balance.

Men hvorfor er det, at det blot bliver ved snakken? Hvad er det, der gør at du ikke får handlet?

 

De 3 ting som forhindrer dig i et jobskifte – selvom du er træt af job!

Uanset hvor længe du har været træt af dit job, får du ikke handlet på det, fordi du har en lang række undskyldninger og forklaringer, som du har retfærdiggjort overfor dig selv. Du får ikke handlet, fordi du med stor sandsynlighed sidder fast i en eller flere af disse 3 forhindringer.

 

1. Kompetencer

På trods af at du er træt af dit job, bremser du dig selv i at finde et nyt job, fordi du har overbevist dig selv om, at du ikke har nogle kompetencer andre virksomheder kan bruge. Du føler ikke, at du kan noget eller ved nok til et jobskifte. Det afleder tanken om, at du så bliver nødsaget til at tage en ny uddannelse for at nogle vil ansætte dig. For at du føler dig kompetent nok.

 

2. Økonomi

Selvom du er træt af dit job, tør du ikke sige op på grund af frygten for ikke at have en fast indtægt. Du har svært ved at overskue at skulle på dagpenge eller kontanthjælp, eller du er bange for, at du ikke får et nyt job til samme løn.

Den faste løn, der tikker ind hver måned på din bankkonto, giver dig en følelse af tryghed til at kunne leve det liv, du lever i dag.

 

3. Tid

Tiden…åhhh ja den kære tid…den mangler du. Du bliver ved med at fortælle dig selv, at du jo ikke har tid nok i døgnet til at finde et nyt job. Selvom du er træt af dit nuværende job, så tager det jo tid at finde et nyt arbejde. Det tager tid at søge job, skrive en god ansøgning og opdatere dit CV. I det hele taget, tager det tid at finde ledige stillingsopslag på jobs, du ser som værende interessant og ikke mindst at gå til jobsamtaler.

Eller også har du overbevist dig selv om, at tiden bare ikke er den rette til et jobskifte. Fordi det nok er bedst, at der ikke sker forandringer, nu hvor børnene er små. Det er nok bedst for familien, at du bliver i dit nuværende job. Det er trygt og sikkert…

Eller måske er du midt i livet og tænker, at tiden er løbet fra dig. Selvom du er træt af dit nuværende job, har du overbevist dig selv om, at det er for sent at skifte job i din alder. Lad mig allerede nu sige, der tager du gruelig fejl! Hvorfor jeg vil anbefale dig at læse denne artikel: Jobskifte midt i livet, er du klar?

 

Forhindringer for jobskifte er dårlige undskyldninger

Hmmm.. kan du genkende dig selv i nogle af de forhindringer, som holder dig tilbage i at skifte job?

Overnævnte undskyldninger er de primære forhindringer, som jeg hører dagligt i mit arbejde som karrierecoach og rekrutteringskonsulent. Men det du skal vide, er, at alle 3 forhindringer er dårlige undskyldninger. Inden du bliver provokeret over, at jeg tillader mig at være så direkte, så lad mig forklare, hvad jeg mener. Hvorfor de forhindringer, du oplever, ikke er sande.

 

Dine undskyldninger handler om frygt!

Du har fuldstændig ret i at gøre dig attraktiv til et andet job handler om dine kompetencer. Men der hvor jeg oplever, de fleste mennesker er udfordret, er ikke at de mangler kompetencer. Problemet er primært, at de ikke selv tror på det, de ved og kan, er nok. De mangler simpelthen selvtillid og har svært ved selv at se, alle de evner de har. De har svært ved at se deres personlige kompetencer såvel som deres faglige kompetencer. Dette er også kaldet impostor syndrom.

Det, at du ikke ser dig selv tydeligt, gør det svært for dig at skulle “sælge” dig selv til en fremtidig arbejdsgiver, hvorfor du holder dig tilbage i frygten for at blive afvist.

Læs også: Hvilket job passer til mig? Test dig selv

 

Økonomisk frygt spænder ben for dit jobskifte

At have en stabil økonomi er naturligvis vigtig for, at du kan have tag over hovedet og mad på bordet. Men det er stadig en dårlig undskyldning for at blive i et job, som du er træt af. Der er altid en vej. Vedrørende løn er det dig, som stiller krav til, hvad din smertegrænse er i en lønforhandling med en potentiel ny arbejdsgiver. Hvis du får et jobtilbud med en for lav løn, har du altid ret til at forhandle lønnen eller takke pænt nej til jobbet. Hvis du skal på dagpenge eller kontakthjælp, så vid, det er blot for en periode. Det er jo ikke resten af dit liv, du er arbejdsløs. Den periode du muligvis har en lavere indkomst, skal du se som en investering i din fremtidige arbejdsglæde.

Læs også: De 8 gode råd til dig som jobsøgende

 

Mangel på tid er en dårlig undskyldning

Så kom vi til mangel på tid eller din overbevisning om, at det er et dårligt tidspunkt for et jobskifte. Ja, du har fuldstændig ret i, at det tager tid at søge nyt job, og det handler om timing. Men at du ikke har tiden er en undgåelsesmanøvre, som du har gang i. Hvis du virkelig er træt af dit arbejde, så kan du også finde en time eller to hver uge til at søge nyt job.

Tag et kig på din telefon og se hvor mange timer, du faktisk ugentligt er på de sociale medier. Hvor mange timer ser du Netflix eller TV om ugen? Det handler om at prioritere din tid på det, som er vigtigt for dig. Selv en til to timer ugentligt er nok til at skabe fremdrift, så du kan gå fra et job, du er træt af til et job, som du stortrives i.

Læs også: Hvorfor dine negative tanker forhindrer dig i at handle på det. du ønsker

 

Du betaler en høj pris, når du er træt af dit job

Når du er træt af dit job, påvirker det hele din livskvalitet. Jo længere tid du er drænet, ked af det, frustreret over dit job, jo større pris vil du ende med at skulle betale. Både mentalt og fysisk. Det er i denne mentale mistrivsel at stress, angst, udbrændthed og depression begynder at komme snigende. Jo mere du mistrives, jo mere anspændt i din krop vil du blive, og dit fysiske helbred vil blive påvirket i en negativ retning.

Så hvis du holder fast i dine hæmmende overbevisninger, kommer du til at betale en høj pris. Men det er ikke kun dig selv som betaler prisen. At blive i et job, som du er træt af, påvirker i lige så høj grad dine omgivelser og dine nære relationer.

Lad mig stille dig et spørgsmål. Hvornår er den rette timing for, at du skaber et liv med glæde og overskud?

Læs også: Karriereskift? 10 tegn på det er tid til karriereskift

 

Gå fra træt af job til arbejdsglæde

Vejen til arbejdsglæde handler om at erkende, at du er træt af dit job, og at du bliver nødt til at tage en beslutning om at tage ejerskab. At tage ejerskab over, at du lever det liv, du ønsker dig. Et liv som er i tråd med dine personlige værdier.

Hvor længe vil du holde glæden, overskuddet og din livskvalitet for døren? Der er kun et rigtigt tidspunkt til at handle på din mistrivsel. På din ked af det-hed. På din manglende energi og overskud.

Det rette tidspunkt er nu. Det er nu, det er nu.

Det er nu, det er tid til at handle på at gå fra et job, som du er træt af til et job, du elsker. Første skridt handler om at træffe et valg. Næste skridt handler om at starte rejsen… et lille skridt ad gangen. Find ud af, hvad du ønsker at arbejde med og gå efter det! For hvert et lille skridt du tager, jo tættere kommer du på det arbejdsliv, du vil elske at stå op til hver dag.

Hvis du er i tvivl, så få eventuelt professionel hjælp til af få en karriereafklaring.

 

HAR DU BRUG FOR HJÆLP TIL AT GÅ FRA ET JOB DU ER TRÆT AF TIL ET JOB DU ELSKER?

Få en 15 min. GRATIS uforpligtende samtale, hvor vi tager en snak om, hvad du har brug for, og hvordan jeg kan hjælpe dig med at gå fra et job du er træt af til et jobskifte med arbejdsglæde og overskud.
Læs også:

De 5 punkter du skal vide om karriererådgivning

Læs også:

Hvad skal jeg arbejde med? 5 tips til ny karriere

FIND DRØMMEJOBBET MED 6 SIMPLE TRIN

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få tilsendt de 6 trin til din indbakke

Guiden er nu på vej i din indbakke!