Lever du dit liv i tråd med dine personlige værdier?

LEVER DU I TRÅD MED DINE PERSONLIGE VÆRDIER?

Når vi mennesker ikke lever i tråd med vores personlige værdier, skaber det en indre utilfredshed. Utrolig mange føler sig fastlåst og frustreret over, de lever et liv uden de ting, de havde ønsket for sig selv. Alt for mange lever et mellemtilfreds liv, fordi de ikke har modet til at lytte til sine behov og ønsker. Måske har de aldrig lært det. Og måske er de blevet blinde, fordi fokus er blevet mudret til af omverdens og samfundets forventninger og med tiden mistet sig selv. 

De tænker, hvis jeg bare kunne gå tilbage i tiden, ville jeg have ønsket, at jeg havde truffet nogle andre valg i mit liv. 

Kender du det?

 

DU KAN ÆNDRE DIN INDRE GPS

Du kan ikke gå tilbage i tiden og lave dine beslutninger om! Men det du kan gøre, er at lære af de beslutninger, som du har truffet og ændre din fremtid. I dag. Ja faktisk NU!

Men det første skridt handler om, at du skal mærke dit indre, så du får tydeliggjort overfor dig selv, hvad dine personlige værdier er. Derfra kan du træffe beslutninger efter din indre gps og træffe dine beslutninger i livet ud fra de personlige værdier, der er vigtige for dig. Først dér, vil du kunne mærke glæden og overskuddet i dit liv.

Læs også: Hvad er værdier?

 

FIND DINE PERSONLIGE VÆRDIER

For at komme henimod det liv du gerne vil have, skal du være bevidst om, hvilke personlige værdier du har. Det kan for eksempel være:

 • Kærlighed
 • Frihed
 • Tryghed
 • Gøre en forskel
 • Anerkendelse
 • Forandring
 • Etc.

Læs også: Liste med 80 personlige værdier

 

SÅDAN FINDER DU DINE PERSONLIGE VÆRDIER

Her er tre spørgsmål du kan stille dig selv, for at finde frem til hvad dine værdier er, og hvordan du kan leve et liv, hvor du er tro mod dig selv.

 1. Kig tilbage på dit liv og se dit liv for dig som en film. Hvilke værdier har fyldt i dit liv indtil nu?
 2. Hvilke værdier ønsker du skal fylde i dit liv fremover?
 3. Hvilke nye skridt kan du tage for at implementere dine nye personlige værdier?

 

Når du skal leve dit liv i tråd med dine personlige værdier

Når du har identificeret, hvilke personlige værdier, du skal have fokus på, vil du højst sandsynligt skulle lave nogle ændringer i dit liv, så du kan opnå større glæde og tilfredshed i dit liv. Ændringer som gør, at du kan leve efter din indre gps/værdisæt. Når du bliver bevidst om disse ændringer, kan det første skridt du tager, føles overvældende. Du kan pludselig begynde at overtænke alt og kan rammes af frygt. Alt i din krop stritter imod.

Dine tanker kan køre rundt i hovedet på dig og overbevise dig selv om, at du ikke kan skabe de ændringer. Du kommer med undskyldninger som: Jeg har ikke tid. Jeg har ikke pengene. Jeg er ikke god nok, eller jeg mangler kompetencer”, eller ________( fyld selv ud).

Hvis du holder fast i disse negative tanker, vil de spænder ben for dig. De behov du har og forandringer, du ønsker i dit liv, vil udeblive.

Læs også: 4 årsager til at du er kørt fast i livet

 

Derfor kan det være svært at skabe ændringer

Hvis du ikke før har arbejdet med dine værdier, kan det være svært til at starte med. For nogle måske angstprovokerende, da de får nogle indsigter, som gør dem triste, fordi de kommer i kontakt med, hvor lidt de har været tro mod sig selv. Måske det bliver tydeligt, at de sidder fast i en pleaser rolle, hvor de har sat alle andre før sig selv.

For andre er det svært at mærke, hvad deres værdier egentlig er. Eller det kan være svært at finde ud af, hvad der skal til for at handle på dem. Der kan være mange årsager til at det er svært at handle på dine værdier.  Det kan være dine negative eller begrænsende tanker der skaber dine forhindringer, som netop er årsagen til, at du ikke trives fuldt ud i dit liv. Det kan være at du har et glasloft for hvor meget succes, glæde eller kærlighed du må have i dit liv. Eller at du ubevidst følger andres normer for hvad det “rigtige liv er”.

For at skabe et liv i tråd med dine værdier og indre kerne er det afgørende at du skal bryde dine gamle mønstre og erstatte dem med nye og bedre. Først der vil du blive i stand til at opnå en bedre work-life balance og mere glæde, taknemmelighed og overskud i din hverdag.

 

Når du først handler i tråd med dine personlige værdier, vil du mærke glæde og overskud i dit liv

Alle kan opnå at leve det liv, de elsker og drømmer om. Alle kan få glæde og overskud i deres liv. OGSÅ DIG!

 1. Det første skridt er: Lyt til dine personlige værdier.
 2. Anden skridt er: Træf dine beslutninger ud fra dine værdier.

Husk du har altid et valg. Du kan enten holde dig selv fast i et mellemtilfreds liv. Eller du kan vælge at tage skridtet ud af din komfortzone og et skridt nærme dine personlige værdier og dig selv, så du kan leve dit liv fyldt med glæde og overskud.

Jeg kan jeg kun anbefale dig at få professionel hjælp til at arbejde med dine værdier, så du kan komme godt i gang med at være tro mod dig selv og dine behov. Om det er i privatlivet eller arbejdslivet.

Læs mere: Sådan får du hjælp til din værdier

 

“Glæde er når, det du tænker, det du siger og det du gør, er i balance”.

 

HAR DU BRUG FOR HJÆLP TIL AT LEVE EFTER DINE PERSONLIGE VÆRDIER?

Få 15 min. GRATIS uforpligtende telefonsamtale, hvor vi tager en snak om din situation, og hvordan jeg kan hjælpe dig med at få klarhed over dine værdier, så du kan opnå mere glæde i dit liv.
Læs også:

5 tips til større arbejdsglæde

Læs også:

Hvilket job passer til mig? Test dig selv