Lever du i tråd med dine personlige værdier?

Når vi mennesker ikke lever i tråd med vores personlige værdier, skaber det en indre utilfredshed. Utrolig mange føler sig fastlåst og frustreret over, de lever et liv uden de ting, de havde ønsket for sig selv. Alt for mange lever et mellemtilfreds liv, fordi de ikke har modet til at lytte til sit indre. Måske har de aldrig lært det. Måske er de blevet blinde, fordi fokus er blevet mudret til af omverdens forventninger. Måske er det følelsen af ikke at føle sig god nok. De har ladet deres beslutninger styre af omverdens forventninger og med tiden mistet sig selv. 

De tænker, hvis jeg kunne gå tilbage i tiden, ville jeg have ønsket, at jeg havde truffet nogle andre valg i mit liv. 

Kender du det?

 

Du kan ændre din indre gps

Du kan ikke gå tilbage i tiden og lave dine beslutninger om! Men det du kan gøre, er at lære af de beslutninger, som du har truffet og ændre din fremtid. Idag. Ja faktisk NU!

Men det første skridt handler om, at du skal mærke dit indre, så du får tydeliggjort overfor dig selv, hvad dine personlige værdier er. Derfra kan du træffe beslutninger efter din indre gps og træffe dine beslutninger i livet udfra de personlige værdier, der er vigtige for dig. Først dér, vil du kunne mærke glæden og overskudet i dit liv. 

Læs også: Hvad er værdier?

 

Find dine personlige værdier

For at komme hen i mod det liv du gerne vil have, skal du være bevidst om, hvilke personlige værdier du har. Det kan for eksempel være:

 • Kærlighed
 • Frihed
 • Humor
 • Tryghed
 • Gøre en forskel
 • Anerkendelse
 • Etc.

>> Se også listen her med eksempler på 80 personlige værdier <<

Hvad er dine personlige værdier?

 1. Kig tilbage på dit liv og se dit liv for dig som en film. Hvilke 10 værdier har fyldt i dit liv indtil nu?
 2. Hvilke 10 værdier ønsker du skal fylde i dit liv fremover?
 3. Hvilke nye skridt kan du tage for at implementere dine nye personlige værdier?

Dette kan være en svær øvelse og nogle gange angstprovokerende. Du kan få nogle indsigter, som gør dig trist, fordi du kommer i kontakt med, hvor lidt du har været tro mod dig selv. Og det er helt normalt. 

 

Når dine gamle personlige værdier konflikter med de nye

Nu hvor du kan mærke hvilke personlige værdier, du skal have fokus på, vil du højst sandsynligt skulle lave nogle ændringer i dit liv. Ændringer som gør, at du kan leve efter din indre gps/værdisæt. Det kan også føles skræmmende. Når du bliver bevidst om disse ændringer, kan det første skridt du tager, føles overvældende. Du rammes af tankemylder og en kæmpe frygt. Alt i din krop stritter imod. Dine tanker siger: “Det kan jeg jo ikke”. Du kommer med undskyldninger som: “Jeg har ikke tid,  Jeg har ikke pengene, jeg har forpligtelser overfor familien, hvad vil chefen ikke sige, jeg ved ikke nok eller jeg mangler kompetencer”, eller ________( fyld selv ud). 

Så stop! 

Når du først handler i tråd med dine personlige værdier, vil du mærke glæde og overskud i dit liv

Alle kan opnå at leve det liv, de elsker og drømmer om. Alle kan få glæde og overskud i deres liv. OGSÅ DIG!

 1. Men det første skridt er: Lyt til dine personlige værdier.
 2. Anden skridt er: Træf dine beslutninger udfra dine personlige værdier. 

Husk du har altid et valg. 

Du kan enten holde dig selv fast i et mellemtilfreds liv. Eller du kan vælge at tage skridtet ud af din komfortzone og et skridt nærme dine personlige værdier og dig selv, så du kan leve dit liv fyldt med glæde og overskud.

“Glæde er når, det du tænker, det du siger og det du gør, er i balance”. 

Læs også: Sådan får du glæden tilbage

Læs også: Værdiafklaring på 5 uger

 

3 tegn på at du skal tjekke ind med dine personlige værdier

1

Når du har svært ved at træffe en stor beslutning i dit liv.

 

2

Når du ofte har store konflikter med dine tætte relationer eller andre i dine omgivelser.

3

Når du føler dig drænet for energi, frustreret og fastlåst i dit liv og ikke ved, hvordan du skal komme videre.
Kerneværdier

HVEM ER DIN PERSONLIGE COACH?

Kort fortalt kan jeg fortælle dig, at jeg har selv været der, hvor du er, og har kæmpet med at leve et liv, som jeg ikke var 100% tilfreds med. Jeg gjorde alt det, som jeg troede samfundet og mine omgivelser mente var den rigtige måde at leve mit liv på. Det tog mig år, i en dyb utilfredshed, før jeg fandt mig selv, og kom på sporet af min egen indre GPS. Da jeg blev bevidst om mine værdier og begyndte at handle ud fra dem, tog mit liv en 360 grader vending. Fra et liv som var styret af andres forventninger til mig, til et liv hvor jeg kunne stå stærkt i mig selv og med lethed træffe beslutninger, der gav mig glæde og frihed i min hverdag. – Det er præcis den ændring, jeg kan lære dig på kun 5 uger!  

>> Læs om værdiafklaringsforløb her <<

I 20 år har jeg arbejdet med mennesker som leder og konsulent. Jeg er certificeret Life & Business coach hos Sofia Manning, samt certificeret stresscoach hos Psykologhuset i København. Derfor har jeg alle værktøjerne til at hjælpe dig!

Kerneværdier

Få 15 min. GRATIS telefonsamtale

Få en gratis uforpligtende afklaringssamtale, så vi kan tage en snak om, hvad din situation er og hvordan jeg kan hjælpe dig – så du kan overkomme tvivlen og skabe et liv i tråd med dine personlige værdier.