Kørt fast i livet? 4 årsager til, at du er kørt fast

4 ÅRSAGER TIL, AT DU ER KØRT FAST I LIVET

Kørt fast i livet og i hverdagen? Så er du bestemt ikke alene. Som coach oplever jeg mange af mine klienter kommer til mig, fordi de er kørt fast i livet. De ved simpelthen ikke, hvad de skal gøre for at komme videre.

I de mange tusinde coachingsamtaler jeg har haft, ser jeg typisk fire årsager til, at mine klienter er kørt fast i livet. Fire årsager, som jeg i denne artikel vil dele med dig. Der kan hjælpe dig med at identificere, hvad der spænder ben for dig i dit liv, så du kan komme videre og genfinde glæde og overskuddet i din hverdag.

 

NÅR DU ER KØRT FAST I LIVET

Når du er kørt fast i livet, handler det ofte om, at det som har været ikke længere er godt nok. Du er landet på en mellemstation, som ikke længere er tilfredsstillende. Det kan føles som en tomhed i kroppen, fordi du ikke kan mærke, hvad du skal gøre for at komme tilbage på sporet og genfinde glæden og overskuddet. Det er som om, alt det du gør i hverdagen kører på autopilot, uden du selv er en del af det.
Den ene dag tager bare den anden, og du føler dig fastlåst imellem det, som er, og det som du ønsker skal være.

Måske du overhovedet ikke ved, hvad det er, du længes efter mere? Måske du ikke ved, hvad du skal med dit liv? Og måske du godt kan mærke kaldet – det du ønsker i dit liv, men ikke tør lytte til det?

Jo længere tid der går, uden du gør noget ved det, jo mere frustreret, ked af det og drænet vil du føle dig – og jo længere væk fra din indre kerne og dig selv er du kommet.

Læs også: 10 tegn på det er tid til et karriereskift

 

HVORDAN KOMMER DU VIDERE, NÅR DU ER KØRT FAST I LIVET?

Alle kan komme videre, når de er kørt fast i livet. Og det kan du også. Men for at kunne komme videre, er du nød til at forstå, hvorfor du er kørt fast. Hvad det er, som dræner dig for glæde, energi og overskud. Fordi først når du forstår, hvorfor du er kørt fast, kan du arbejde på at komme derhen, hvor du er tro mod dig selv, kan udfolde dit fulde potentiale og leve det liv, du ønsker for dig selv.

Først der kan du opnå mere glæde, balance og overskud i din hverdag. Men hvis du ikke forstår, hvorfor du er kørt fast, og springer direkte til det, du gerne vil i dit liv, så vil nissen flytte med. Så vil det være spørgsmål om tid, før du igen sidder fast på ny i dit liv. Først når du får de vigtige indsigter i dig selv, kan du udvikle dig som menneske og lave varige forandringer i dit liv.

Læs også: Træt af job? De 3 ting som forhindrer dig i et jobskifte

 

Forstå hvorfor du er kørt fast i livet

Når du er kørt fast i livet, er det fordi, du er kommet for langt væk fra dig selv. Du har mistet dig selv undervejs i hverdagens trummerum. Ofte er det hverdagens forpligtelser, som har taget styringen, uden du har lagt mærke til det. Alle gøremålene. Forventninger fra arbejdet. Forventningerne fra familie, børn eller venner. Eller samfundets forventninger til dit liv og karrierevej.

Disse forventninger er årsagen til, at du er kørt fast. Du har ubevidst flyttet fokus væk fra dig selv og over på andre for at leve op til deres krav og forventninger. Du kæmper en kamp for at please andre og er røget i pleaser-fælden. Men i sidste ende er det ikke andres forventninger, du forsøger at leve op til, men de forventninger som du tror, du skal leve op til. De er ubevidst blevet til dine egne forventninger og krav til dig selv.

Læs også: Personlige grænser – sådan siger du nej!

 

4 ÅRSAGER TIL DU ER KØRT FAST I LIVET

Når du er blevet bevidst om, at du er kørt fast i livet, er det udtryk for, at der er noget gammelt, som ikke længere gavner dig. Et gammelt mønster, som har taget overhånd. Et mønster som handler om, de overbevisninger, regler og historier, du ser dig selv og omverden med. Disse mønstre har gavnet dig før hen, men de spænder nu ben for, at du kan være hele dig. Være autentisk og leve det liv, som gør dig godt.
At slippe et gammelt mønster kan være virkelig svært og er ikke muligt, før du er klar. Derfor er første skridt at få bevidsthed om, hvilke overbevisninger du har.

Læs også: Udbrændt? 6 råd til dig som oplever udbrændthed

 

De 4 årsager og overbevisninger, som gør at du er kørt fast

Jeg skal præstere. Hvis jeg ikke præsterer hele tiden, bliver jeg anset for at være doven. Derfor har jeg styr på alt det praktiske og har mine to-do lister, så jeg hele tiden er tre skridt foran. Min værste frygt er, at andre anser mig for at være doven. Hvis jeg ikke præsterer, er jeg ikke god nok.

Jeg skal have succes. Hvis jeg ikke yder mit bedste, når mine mål og har succes i det, jeg gør, bliver jeg set som en fiasko. Min værste frygt er at fejle og derved ikke føle, at jeg er god nok.

Jeg skal yde omsorg. Jeg skal være der for alle andre. Andres behov kommer før mine egne. Hvis jeg sætter mig selv i første række, er jeg egoistisk og andre vil forlade mig.

Jeg skal være stærk. Jeg skal vise styrke og klare alle ting selv. Hvis jeg tager imod andres hjælp eller spørger andre om hjælp, er det tegn på, at jeg er svag. Min værste frygt er at være svag, fordi så er jeg ikke værd at elske.

=> Disse 4 overbevisninger er ofte grunden til, at du over forbruger dig selv. Det kan i yderste konsekvens resultere i stress, udbrændthed, angst eller depression.

Læs også: 5 tegn på stress du bare ikke må overse!

 

Sådan kommer du videre

Måske du kan genkende en af ovenstående overbevisninger? Måske kan du genkende flere. Eller en kombination af dem. Første skridt fra at gå fra at være kørt fast i livet til at komme videre er at identificere de overbevisninger, som du har. For uanset hvilken overbevisning, der er gældende for dig, er den ikke sand.

Det er jo umenneskelige krav du stiller til dig selv for at føle, du er god nok. Du skal vide, at sandheden er, at du er præcis, som du skal være. Du er god nok bare det, at du er dig.

Du skal ikke præstere, yde, være der for alle andre, eller være stærk hele tiden for at være god nok.

Denne indsigt kan være svær at tage ind, fordi de overbevisninger har hjulpet dig med at overleve, siden du var barn eller ung. Uanset hvor lang tid, du har haft dette mønster, vil det tage tid at lære at afkode den læring, for at du kan komme videre i dit liv, som det dejlige menneske du er. For at bryde det mønster er et effektivt værktøj at tjekke ind med dine værdier. Hvad er det for værdier, som er vigtige for dig og dit liv, som det menneske du ønsker at være. For det liv du ønsker at leve?

Læs også: Identitet – Hvem er jeg, og hvad vil jeg i mit liv?

 

BRYD MØNSTERET

For at skabe de ændringer som du har brug for, handler det om at skabe et nyt mønster for dig selv, så du kan slippe det gamle. For at kunne slippe det gamle mønster, skal du mærke efter, hvad der kan støtte dig i at skabe de forandringer, som du har brug for.

 • Måske har du brug for mere balance, sjov eller leg i hverdagen?
 • Måske du har brug for mere selvkærlighed og selvomsorg?
 • Måske du har brug for at invitere mere sårbarhed ind i dit liv?

Det er kun dig, der ved, hvad du har brug for, så du ikke længere er kørt fast i livet, men kan skabe de forandringer, som du ønsker.

Sandheden er:

 • Du er god nok, når du bare er dig – helt uden at præstere.
 • Du er god nok, når du bare er dig – og bare det du gør dit bedste, er det godt nok!
 • Du er god nok, når du bare er dig – og giver dig selv omsorg og kærlighed, før du er der for andre.
 • Du er god nok, når du bare er dig – og du er værdig at elske, også når du er sårbar.

Læs også: 10 tips til et bedre selvværd

 

KØRT FAST I LIVET- DE 4 STADIER FOR KOMME VIDERE

Når du er kørt fast i livet og du skal videre, er der typisk 4 stadier, som du skal igennem.

 1. Bevidsthed: Få bevidsthed om dig selv, indsigt i mønster, regler, overbevisninger.
 2. Refleksion: Reflektere over dine reaktioner og det som sker i dit liv og opnå større forståelse.
 3. Handling: Ændre dine mønstre og overbevisninger ved at gøre noget andet, end det du plejer, så du kan handle på at komme derhen i dit liv, som du ønsker.
 4. Vedholdenhed: Det kræver øvelse og vedholdenhed for at ændre mange års mønstre, så her handler det om at holde fast i de nye og gode vaner.

Læs også: Stå stærkere i dig selv med værdiafklaring

 

SÅDAN HANDLER DU, NÅR DU ER KØRT FAST I LIVET

Det kan være en stor mundfuld at sluge, når du er kørt fast i livet. Det kan virke utrolig uoverskueligt lige nu. De fire stadier ser simple ud, men kan naturligvis ikke stå alene, da der er mange faktorer, som kan spille ind afhængig af, hvilken historie du har med dig. Derfor er det godt at få professionel hjælp, så du kan komme fra at være kørt fast i livet, til at skabe det liv, du ønsker for dig selv.
Fordi først når du forstår, hvorfor du er kørt fast, kan du arbejde på at komme derhen, hvor du er tro mod dig selv, kan udfolde dit potentiale og leve det liv du ønsker for dig selv. Først der kan du opnå mere glæde, balance, energi og overskud i din hverdag.

 

HUSK PÅ, DE VALG DU TAGER I DAG, FORMER DET LIV, DU LEVER I MORGEN

ER DU KØRT FAST I LIVET OG HAR BRUG FOR HJÆLP?

Få 15 min. GRATIS uforpligtende telefonsamtale, hvor vi tager en snak om din situation, og hvordan jeg kan hjælpe dig med at gå fra at være kørt fast i livet til at genfinde glæden og overskuddet i dit liv.
Læs også:

Står du ved en skillevej i livet?

Læs også:

Sådan får du glæden tilbage