8 gode vaner til en bedre hverdag

8 GODE VANER TIL EN BEDRE HVERDAG

Gode vaner til en bedre hverdag kan være svære at implementere. Det er dem, der kan hjælpe os, når hverdagen bare kører sin gang og det kan være svært at føle en egentlig glæde. Dagene ligner hinanden, og den går mere op i praktik og at få det hele til at hænge sammen.

Derfor er det vigtigt at stoppe op og bryde hverdagens trummerum.

Gode vaner til en bedre hverdag er vigtigt at få indført. Det vil nemlig hjælpe dig med at mærke, at du lever, øge dit nærvær og du vil føle større glæde og overskud i hverdagen.

 

8 GODE VANER TIL EN BEDRE HVERDAG

Disse otte gode vaner til en bedre hverdag er vaner, som jeg selv benytter mig af. Ikke alle på en gang. Men gode vaner jeg hiver frem, når der er gået lidt for meget sovs og kartofler i den.

Det kan gøres ret let og nogle af dem kan gøres med humor. Jeg går og hygger mig med mange af dem. Specielt når ændringerne går ud over mine tætte relationer, fordi jeg skubber til deres vaner. Det kan vi få meget sjov ud af, fordi vi har alle indgroede vaner, som vi ikke altid tænker over. Når vi ikke tænker over det, vi gør, er vi ikke til stede og nærværende. Så det handler om at identificere vores vaner, så de kan blive skubbet lidt til, så du kan mærke, du lever i nuet. Det er ikke, når vores hverdag er fyldt med sovs og kartofler, vi mærker glæden – men når vi er opmærksomme og er til stede i nuet.

Læs også: Glæde – sådan får du glæden tilbage

 

8 GODE VANER TIL EN BEDRE HVERDAG

 

1. Gør noget ud af dig selv

Det kan være fristende bare at lukke øjnene og tage det samme tøj på, du har haft det godt i det sidste stykke tid. Men prøv lige at gøre lidt ekstra ud af dig selv om morgenen, inden du skal på arbejde. Eller en søndag, hvor du plejer at tage din “søndags-afslapnings-uniform” på, så klæd dig lækkert. Find en kjole, som du kun vil bruge til særlige anledninger, eller sæt håret på en ny måde. Ta’ det lækreste eller frækkeste undertøj på, du har i skuffen. Find hele makeup-skattekisten frem og dul dig op. Jeg lover dig, at du vil få en skøn følelse af bare at være lækker og dejlig. Og nyd dine omgivelsers kommentar – Hvis de spørger dig, hvorfor du er dressed up, så svar med stolthed i stemmen – “because i am worth it”. 😉

 

2. Lær noget nyt

Når du lærer noget nyt, udvider du din horisont og får nye perspektiver. Kast dig over et emne, der interesserer dig, eller vælg et emne du ikke ved noget om. Hør en podcast, se en YouTube video, læs en bog, se en dokumentarfilm eller gå til et foredrag. Udover at det holder hjernen i gang, vil du føle en kæmpe tilfredsstillelse, fordi du udvikler dig både menneskeligt og fagligt.

Læs også: Sådan finder du din passion

 

3. Kom ud af komfortzonen

Gør noget, du ikke plejer at gøre. Eller gør de ting, som du plejer at gøre på en anden måde. Hvad oplever du i dit liv, som du er bange for? Er der noget på jobbet, som du plejer at undgå, fordi du er bange for at virke dum eller ikke være dygtig nok? Så tag stafetten og kast dig ud i det. Når du kommer ud af din komfortzone – og gør noget ekstraordinært, noget, du frygter, er det der, du får et kick og føler, at du lykkes. Du kan mærke dig selv og udvikler dig.

Det kan også være mindre ting, som at starte en samtale med en, som du ikke kender eller smile til en fremmed på gaden. Du kan også ændre på de små banale ting i hverdagen, som at børste tænder med venstre hånd (hvis du normalt gør det med højre hånd). Hvis I har faste siddepladser på jobbet eller derhjemme, så beslut dig for at sætte dig på en andens plads. Blot det at ændre på nogle små vaner, altså de ting du gør pr. automatik, vil gøre at du pludselig bliver opmærksom og mere nærværende. Det er alt sammen med til at ryste lidt op i hverdagens trummerum og skabe små som store glæder.

Læs også: Glæde – Sådan får du glæden tilbage i hverdagen

 

4. Red din seng

Måske gør du det allerede uden at tænke over det, og måske sidder du og tænker ”det er da en mærkelig vane at sætte på listen”. At starte dagen med at rede sin seng har to gode egenskaber. For det første, er det bare rart at se på en seng, der er redt og den ser selvfølgelig indbydende ud, når du skal i seng om aftenen. For det andet. Det, at du starter dagen med at gøre en simpel ting som at rede din seng, har en psykologisk virkning. At du allerede har gjort en lille ting som det første om morgenen, gør at resten af dagens gøremål føles mere naturlige. Du skal ikke tvinge dig selv til at komme i gang med dagens gøremål – for du er allerede i gang.

(En lille sjov note: Faktisk er det en af de ting, verdens mest succesfulde mennesker har på deres to-do-liste hver dag af samme årsag.)

Læs også: 4 grunde til manglende motivation og hvad du gør ved det

 

5. Ryd op

Rod skaber uro. Så giv dig selv tid til at få ryddet op i skabene, skufferne, garagen, loftet, under sengen eller, hvor du nu har en masse ting, der trænger til at blive kigget på. Om det bare er en skuffe, du får ryddet op i, vil det give dig en rigtig god følelse af, at du kan se et resultat med det samme. Det vil give dig en dejlig følelse af tilfredsstillelse og ro.

 

6. Skriv dagbog

Ja, du læser rigtigt. Den gode gamle dagbog skal du finde frem igen. (Du må også godt bruge din computer). Sæt dig ned hver aften og skriv ned, hvordan din dag er gået. Hvad har du oplevet, hvad har du lavet, hvem har du været sammen med, hvad har du gjort dig af tanker. Når du skriver dagbog, begynder du at reflektere over de små ting i livet. Det bliver tydeligt for dig, hvad der gør dig godt og hvad du skal sætte pris på i dit liv. Det bliver også tydeligt, hvis der er noget, som ikke gør dig godt, så du ved, hvad du skal have mindre af i dit liv. At skrive dagbog skærper din intuition og du kommer i bedre kontakt med dig selv.

 

7. Fysisk aktivitet

Ja, den har du sikkert hørt til hudløshed. Men det er sandt. At være fysisk aktiv er godt for krop og sjæl og skaber velvære. Find en sport at gå til, dyrk yoga, fitness, løb en tur, gå en tur, cykel en tur. Hvis du har svært ved at finde tid til motion, så start med at skifte bilen ud et par gange om ugen med cyklen. Hvis du skal kortere afstande, så gå i stedet for at tage bilen. Når du skal op på en etage så tag trapperne i stedet for elevatoren eller rulletrappen. Alle kneb gælder. Du kan også indføre efter aftensmaden, at I som familie skal ud at gå en tur. Så er I sammen om at være aktive samtidig med, at I får snakket sammen på en anden måde, når man går en tur. Hvis du går, løber eller cykler alene, kommer der noget ro på tankerne. Stress og tankemylder har det med at forsvinde, og kreativiteten og glæden kan få lov at blomstre.

 

8. Kig dig selv i spejlet

Jeg vil gætte på, at du kigger dig selv i spejlet i hvert fald otte gange om dagen. Når du står og børster tænder, skal sætte hår, makeup, tage tøj på, hver gang du går på toilettet etc.

Men det er ikke disse gange, jeg mener. Du skal vælge minimum en gang om dagen, hvor du KIGGER DIG SELV I SPEJLET. Kig dig selv i spejlet og smil! Se hvor skøn, dejlig, smuk, klog, sød, intelligent, fantastisk du er. OG sig det nu højt til dig selv i spejlet. Det vil sikkert føles fjollet de første gange, men bliv ved. Med vedholdenhed vil du ret hurtigt kunne mærke effekten – nemlig du vil føle dig mere skøn, smuk, klog, sød, intelligent og fantastisk som den, du er!

Læs også: 10 tips til et bedre selvværd

 

SKIFT DINE VANER UD MED NYE OG GODE VANER

Skift de dårlige vaner ud med disse otte gode vaner, så du får en bedre hverdag. Udvælg dem som passer ind der, hvor du er og i forhold til, hvad du har brug for. Variation og forandring får dig til at blive mere nærværende og tilstede i nuet. Det hjælper dig med at være opmærksom på alle de ting, som du nyder i livet, frem for at nøjes med autopiloten og tage hverdagen for givet.

Lov dig selv at prøve alle vanerne af, så du selv kan se, hvordan disse otte gode vaner vil give dig en bedre hverdag.

Har du brig for hjælp til at skabe gode vaner og få en bedre hverdag?

Få en gratis uforpligtende afklaringssamtale, så vi kan tage en snak om, din din situation, og hvordan jeg kan hjælpe dig med at skabe en hverdag du elsker at stå op til hver dag.
Læs også:

Manglende energi og overskud - 10 tips der virker!

Læs også:

Test dig selv - Er jeg i det rigtige job?