Sådan finder du din passion 

Frustreret over, hvordan du finder din passion?

Hvis du læser dette indlæg, er du søgende efter, hvordan du finder din passion. Jeg ved, hvor frustrerende det er ikke at kunne finde sin passion. Tro mig, jeg har været der, hvor du er. Min rejse for at finde min passion har været lang. Jeg skulle ud af mange sideveje, inden jeg kom ind på sporet af, hvad min passion er, og hvad jeg vil med mit liv.

 

Fra et liv uden passion til at have knækket koden

Da jeg var i 20’erne, kunne jeg simpelthen ikke finde ud af, hvad jeg brændte for. Jeg var god til mit arbejde, men ikke passioneret omkring det. Alt i mit liv var tilfældighedernes spil. Jeg var ved at gå ud af mit gode skind af bar utilfredshed. Tanken om at skulle nøjes med et liv uden oprigtig glæde, sugede al energi ud af mig. Da jeg blev 30 år, besluttede jeg mig for, at jeg ville finde min passion!

 

Men hvordan finder jeg min passion?

Jeg begyndte at afprøve en masse ting. Jeg startede med at rejse rundt i verden og følte stor glæde. Jeg var en eventyrer. Men så snart jeg kom hjem til Danmark, var jeg tilbage i min frustration. Hvad skal jeg med mit liv? Hvordan finder jeg min passion?. Det var de spørgsmål, som kørte rundt i hovedet på mig. Efter mange år og mange forsøg knækkede jeg endelig koden! Og det kan du også.

 

Alle kan finde sin passion

For nogle mennesker er det ret simpelt, og de finder ret tidligt deres passion og mål i livet. De har et naturligt talent, som de vedholdende dyrker og sidenhen udvikler stærke kompetencer indenfor.

Men for os andre kan det være noget af en udfordring. Dog er jeg ikke et sekund i tvivl om, at ALLE kan finde sin passion. Det handler blot om at få lidt hjælp. Det er lige præcis det, som jeg vil give dig her, så du ikke skal gå den lange snørklet vej, som jeg har gået.

Læs også: Sådan skaber du en god work-life balance

 

Sådan finder du din passion

Her får du 12 spørgsmål som kan hjælpe dig med at blive klogere på, hvad din passion er. Find et stykke papir og noget at skrive med. Tving dig selv til at svare ærligt på alle spørgsmålene. Også selvom det er svært.

 1. Hvad elskede du at lave, da du var barn?
 2. Hvad drømte du om at blive, når du blev voksen?
 3. Hvad er du god til, hvad kommer let til dig?
 4. Hvad synes/siger andre, du er god til?
 5. Hvad elsker du at lave, så tiden bare forsvinder fra dig?
 6. Hvad giver dig inspiration?
 7. Hvem beundrer du/ser op til/inspirerer dig? Og hvorfor?
 8. Hvad ville du gøre anderledes, hvis du kunne gå tilbage og vælge en anden uddannelse?
 9. Hvis alt er muligt og penge eller tid ikke er en faktor, hvad ville du lave?
 10. Hvis du er frygtløs, hvad vil du gøre?
 11. Hvad vil du ændre i verden?
 12. Hvis du kun har 1 år tilbage at leve i, hvad vil du bruge tiden på?

 

Den røde tråd = din passion

Kig på dine svar. Hvis du ikke lige med det samme kan se den røde tråd i dine svar, så brug et par dage til at summe over det. Måske vil der dukke flere svar op. Så sørg for at skrive dem ned. Inden for en uge vil du kunne se, hvad den røde tråd er. Det er den røde tråd, som du har ledt efter. Det er den, der er din passion! Tillykke!

Læs også: Hvad skal jeg med mit liv?

 

Kom i gang – lev dit liv med din passion

Næste skridt er at blive specifik på, hvordan du kan implementere din passion i dit arbejdsliv? For nogle er det supernemt at implementere og for andre er det mega skræmmende og uoverskueligt. Hvis du synes det er nemt, og du er klar til at handle og komme ud over stepperne? Så tillykke! Se at komme i gang:-)

Læs også: Lever du i tråd med dine personlige værdier?

 

Er du stadig i tvivl om din passion?

Til dig, der sidder og er ved at dø af skræk, vil jeg sige, det er helt normalt! Måske du stadig er i tvivl om, det, du nu har fundet frem til, er din passion? Om du nu også kan regne med, at det er det rigtige? Du tænker måske, det er noget pjat eller fejer det væk, fordi det er urealistisk eller fjollet. Måske du ikke har tillid til, at det nogensinde skulle kunne blive muligt at arbejde med din passion?

Hvis du oplever modstand eller tvivl om, den passion du har fundet frem til, nu også er det rigtige, så er det helt naturligt. Din modstand og tvivl handler om, at du skal ud af din komfortzone. Det føles altid ubehageligt at gøre noget, du ikke har prøvet før. Du vil helt sikkert høre din indre stemme sige sætninger som: “Jeg er ikke god nok”. “Det kan jeg da ikke”. “Hvad vil andre tænke”? Men det er blot tanker.

“Uanset om du tror, du kan eller ikke kan, har du ret!”

– Henry Ford

Men det vigtigste er, at du IKKE lader dig bremse af din indre negative dialog. For selvfølgelig kan du det, du ønsker – Når du først har besluttet dig. Du skal bare i gang! Jeg hepper på dig!

Hvis din indre stemme alligevel råber så højt, at du stadig føler, at du sidder fast i livet og ikke ved, hvad din passion og retning er i arbejdslivet, så fortvivl ikke. Du ikke den eneste. Det kan nemlig være utrolig svært at turde mærke efter og stole på den indre stemme.

Din intuition er den, som rent faktisk støtter dig og kender alle svarene. Det er præcis en af de elementer, som jeg dykker ned i min karrierecoaching. Jeg hjælper mine klienter med at finde deres passion og blive afklaret i forhold til, hvilken retning deres karriere skal tage, så de kan skabe et arbejdsliv, de elsker at stå op til hver dag.

 

Læs også: Test dig selv – Er jeg i det rigtige job?

 

ØNSKER DU HJÆLP TIL AT FINDE DIN PASSION?

Så lad os tage en uforpligtende snak. Bestil en GRATIS 15 min. telefonsamtale, hvor vi tager en snak om din situation, og hvordan jeg kan hjælpe dig med at komme i mål med det liv, du ønsker for dig selv.
Læs også:

10 tegn på det er tid til karriereskift

Læs også:

Hvad skal jeg arbejde med? 5 tips til en ny karriere