Test dig selv – Er jeg i det rigtige job?

TEST DIG SELV – ER JEG I DET RETTE JOB?

Test dig selv med disse 16 spørgsmål, så du kan få identificeret, om du er i dette rigtige job? Denne test tager udgangspunkt i om det job, du er i, skaber glæde og mening for dig.

Gennemgå de 16 spørgsmål og tæl hvor mange spørgsmål, du svarer JA og NEJ til. 

 

Test dig selv – Er jeg i det rette job?

 1. Jeg hjælper og gør en forskel for andre mennesker?
 2. Jeg bruger mine personlige styrker i mit arbejde?
 3. Jeg er ikke kun god til mine arbejdsopgaver, men de giver mig stor glæde at udføre?
 4. Jeg arbejder med min passion?
 5. Jeg har den tid, jeg skal bruge for at løse mine arbejdsopgaver, selvom jeg har travlt?
 6. Jeg arbejder det antal timer, jeg ønsker?
 7. Jeg har de arbejdstider, der passer til mig i forhold til mit privatliv?
 8. Jeg har den transporttid – til og fra arbejdspladsen – der fungerer for mig?
 9. Jeg er tilfreds med den løn, jeg har i forhold til de timer og arbejdsopgaver, jeg udfører?
 10. Mit arbejde giver mig overskud?
 11. Mit arbejde udvikler mig fagligt eller personligt?
 12. Jeg trives rent socialt på min arbejdsplads?
 13. Min chef giver mig plads til at udfolde mig personligt eller fagligt?
 14. Der er en perfekt balance mellem mit arbejde og mit privatliv?
 15. Jeg glæder mig til at stå op og gå på arbejde hver dag?
 16. Jeg føler, at jeg udlever mit livsformål?

 

DIT SVAR – TEST DIG SELV OM DU ER I DET RIGTIGE JOB

Hvis dit svar er JA til alle 16 spørgsmål – så klap dig selv på skulderen. Du er på den helt rigtige hylde i dit arbejdsliv. Tillykke med det!

Hvis dit svar er JA til mere end 12 spørgsmål – Her vil jeg anbefale dig at kigge på hvad præcis, du har svaret nej til. Er det ydre omstændigheder som løn, transporttid eller arbejdstid dine svar svinger ud på? Så gør op med dig selv, hvad konsekvensen er for dig. I hvor høj grad påvirker det dit liv, i forhold til at kunne få dit privatliv til at harmonere med dit arbejdsliv? Uanset hvad bør du tage en snak med din arbejdsgiver og se, om I sammen kan finde en løsning. Hvis ikke, skal du være opmærksom på at få indfriet disse ønsker i næste job, du søger.

Hvis dit svar er NEJ til mere end 6 spørgsmål – Skal du seriøst kigge på din arbejdssituation! Hvis du ikke føler, dit arbejdsliv giver oprigtig glæde og mening, er der hjælp at hente. Når du får identificeret præcis, hvad det er, der skal til for, at du kan sætte dine unikke styrker og talenter i spil, samtidig med, at du ved, hvad du brænder for, kan du få det arbejdsliv, du elsker at stå op til hver dag.

Hvis dit svar er Nej til alle 16 spørgsmål – Det er en meget kritisk situation, du står i, som kan medføre stress og udbrændthed, hvis du ikke allerede har det. Du skal handle NU og gøre noget ved din arbejdssituation hurtigst muligt!

Læs også: Fra tvivl til klarhed med jobcoaching

 

DE 4 FAKTORER DER SKAL VÆRE PÅ PLADS FOR, AT DU ER I DET RETTE JOB

For at du kan skabe et arbejdsliv, som du ønsker med glæde og som giver dig overskud, skal følgende 4 faktorer være på plads:

1. Du skal arbejde med din passion. Din passion er noget, du brænder for, som når du laver det, nyder du det så meget, at tid og sted forsvinder. Du er i flow.

2. Du skal sætte dine 5 primære personlige styrker i spil. Alle mennesker besidder 24 personlige styrker, men kun 5 er særlig fremtrædende hos dig. Det er, når du sætter dem i spil, at du vil opleve, du kan være dig selv og du trives.

3. Du skal arbejde med opgaver, som er indenfor dine talenter. Du har en masse kompetencer, viden og færdigheder, som du er god til. Det er, når du sætter dit særlige talent i spil, du oplever en glæde i at udføre dine arbejdsopgaver. Vær opmærksom på, at dine talenter ikke nødvendigvis ligger indenfor det arbejde, du har i dag eller indenfor den uddannelse, du har med dig i bagagen.

4. Du skal have de værdier opfyldt, som er vigtige for dig for, at du kan få hele dit liv til at gå op i en større enhed. Når du er bevidst om lige præcis dine personlige værdier, vil du med lethed vide, hvad det rette er for dig og være i stand til at tage de beslutninger, som skaber harmoni, glæde og overskud i hele dit liv.

Læs også: Få klarhed over hvad det rigtige job er for dig med karrierecoaching

 

Det rette job for dig er, når alle 4 faktorer spiller sammen

Det er først der, du vil opnå oprigtig arbejdsglæde og mening i dit liv. Husk på, at halvdelen af dit liv bruger du på at arbejde. Spørg dig selv, hvordan vil det være at være dig, når du bliver gammel og kigger tilbage på din karriere og dit arbejdsliv… Skal det være med glæde og stolthed? Eller skal det være med ærgrelse og skuffelse over et arbejdsliv, der var ren overlevelse?

Læs også: 10 tegn på det er tid til et karriereskift

 

Alle har ret til et arbejdsliv, de elsker at stå op til hver dag – også DIG!

 

Har du brug for hjælp til at få klarhed over, hvad det rette job er for dig?

Få en 15 min. gratis uforpligtende telefonsamtale, hvor vi tager en snak om, hvad din situation er, og hvordan jeg kan hjælpe dig – så du kan overkomme tvivlen og skabe det arbejdsliv du drømmer om.
Læs også:

Jobskifte midt i livet, er du klar?

Læs også:

5 tips der får dig godt tilbage på job efter barsel

FIND DRØMMEJOBBET MED 6 SIMPLE TRIN

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få tilsendt de 6 trin til din indbakke

Guiden er nu på vej i din indbakke!