Bliv mere effektiv med disse 4 tips

BLIV MERE EFFEKTIV MED DISSE 4 TIPS

Mange af mine klienter oplever ofte, at de ikke får handlet på de ting, de har sat sig for. De ryger lige i fælden med overspringshandlinger, som stjæler evnen til at være effektiv og komme i mål med det, de gerne vil. Der er kun 24 timer i døgnet, så tid er en af de vigtigste ressourcer, vi har, hvorfor det handler om, hvordan du bruger de timer bedst muligt til at opnå det liv, som du ønsker for dig selv. Derfor giver jeg dig her fire tips til, hvordan du kan blive mere effektiv, så du kan få en masse for hånden og hurtigere komme i mål.

 

Er du 100 % dedikeret eller 99% dedikeret?

Der er kæmpe forskel på om, du er 100% dedikeret eller kun 99% dedikeret og motiveret. Den ene procent til forskel, gør nemlig hele forskellen. Ser du, hvis du kun er 99% dedikeret til dit mål, så vil den ene procent til de 100% være bagdøren, der står åben for overspringshandlinger. Når bagdøren står åben, tillader du pludselig, at opståede ting bliver forfordelt. Eller du tillader at miste fokus til overspringshandlinger. Hvis bagdøren er lukket og du er 100% dedikeret, er der intet, der kan komme i vejen for, at du ikke handler og fastholder dit fokus, så du bliver mere effektiv og kommer i mål.

Læs også: Stop overspringshandlinger og bliv mere effektiv

 

MOTIVATION ER NØGLEN TIL AT BLIVE MERE EFFEKTIV

Hvis du ikke har gjort dig selv klar på, hvorfor dit mål er vigtigt for dig at opnå, vil du før eller siden opleve, at du tyr til overspringshandlinger. Det er uanset, om dit mål er af arbejdsmæssig karakter eller mål, du har for dit privatliv. For at blive 100% dedikeret skal du identificere, hvad din motivation er. Hvad vil konsekvensen være, hvis du ikke når i mål? Kontra hvad vil det betyde for dig, at du kommer i mål? Når du kender svaret på begge spørgsmål, vil det hjælpe dig til at blive fuldt ud dedikeret til dit mål. Det vil støtte dig i at fastholde motivationen, så du kan være vedholdende og mere effektiv.

 

Artiklen fortsætter under billedet….

Mere effektiv

 

BLIV EFFEKTIV MED DISSE 4 TIPS

For at blive mere effektiv kræver det, at du er struktureret og prioriterer din tid. Her kommer fire tips, du let kan implementere i din hverdag, som vil gøre dig mere effektiv.

 

1. Start dagen med at lave en to-do-liste

Det første, du skal gøre, når du starter din dag, er at lave en to-do-liste. Når du laver en to-do-liste, giver det dig et overblik over alle de opgaver, der er dig i vente. Ydermere får du skrevet alt ned, så du ikke glemmer noget. Når du har alt skrevet ned, skal du prioritere opgaverne ud fra opgavens vigtighed og opgavens hast i forhold til deadlines. Når du har prioriteret opgaverne ud fra de to parametre, skal du nu tjekke ind med opgavernes tidsforbrug. Det gør, at du får et overblik over, hvor mange af opgaverne, du kan nå på den tid, du har. På den måde kan du enten tilpasse mængden af opgaver eller mængden af den tid, du har til rådighed. Alene en prioriteret to-do-liste vil gøre dig langt mere effektiv.

Læs også: Manglende energi og overskud – 10 tips der hjælper!

 

2. Bliv mere effektiv med tjekliste og flueben

Når du har brainstormet, skrevet alle dine opgaver ned på din to-do-liste og prioriteret dem, er det vigtigt, at din to-do-liste er synlig og lettilgængelig. Du kan enten have den på den gode gammeldags måde med papir og kuglepen, eller bruge en af de geniale planlægnings apps, der er på markedet, som for eksempel Any.do, Evernote.com eller Todoist.com. For hver gang du har løst en opgave, kan du hurtigt sætte et flueben, som samtidig gør, at du hele tiden  ved, hvor langt du er nået, så du har et overblik over din proces. Alene det, at du kan sætte et flueben, efter hver opgave er løst, vil det give dig en følelse af tilfredshed, som vil motivere dig og give dig blod på tanden til at kaste dig over den næste opgave. Det vil give dig momentum og gøre dig mere effektiv.

 

3. Bliv mere effektiv på de rette tider af døgnet

De mest succesfulde mennesker i verden starter deres dag mellem 5 og 6 om morgenen. Ved at gå i gang med dagen 1-2 timer før du normalt står op, får du ro til at koncentrere dig, inden resten af familien går i gang med dagen eller inden andre møder ind på kontoret. Et andet studie viser, at uanset om du er A- eller B-menneske, arbejder vi mennesker bedst og mest effektivt om formiddagen. Derfor er det en god ide, at du planlægger at lave de mere krævende opgaver om formiddagen. Det er nemlig sådan, at når du har løst en krævende opgave, vil det give dig en følelse af sejr. Derved vil få mere energi til at fuldføre resten af dagens opgaver, når du kommer hen på eftermiddagen.

Læs også: 4 grunde til manglende motivation, og hvad du gør ved det

 

4. Undgå forstyrrelser og bliv mere effektiv

Bliv mere effektiv ved at undgå at blive forstyrret, når du er i gang med opgaverne, så du hurtigere kan komme i mål. Hver gang du bliver forstyrret af, at din mobiltelefon ringer, lyden af notifikationer, mail eller personer, der taler til dig, ødelægger det din koncentration. Det tager dig op mod 25 minutter at komme tilbage på samme koncentrationsniveau, som du var på inden, du blev forstyrret. For at blive mere effektiv, skal du lukke alt støj og distraktioner ude. Derfor luk døren, sæt telefonen på lydløs og tjek ikke dine mails, før du er færdig med den opgave, du sidder med.

Læs også: 8 gode vaner til en bedre hverdag

 

BLIV MERE EFFEKTIV 1-2-3-4 VÆRSGO.

At blive mere effektiv handler om at skrue op for din struktur, fokus og motivation. Jeg lover dig, hvis du bruger disse fire tips, vil du blive langt mere effektiv og føle, at du får så meget for hånden i løbet af dagen og komme hurtigere i mål. Når du oplever situationer, som kan udfordre dit fokus og vedholdenhed, så husk at holde fokus på din motivation. Det er motivationen, som er afgørende for om, du lader bagdøren stå på klem eller ej – Og i sidste ende hvor hurtigt og effektivt du kommer i mål.

 

Det er ikke mængden af tid, som afgør om, du får succes, men mængden af din effektivitet!

HAR DU BRUG FOR HJÆLP TIL EFFEKTIVT AT NÅ DINE MÅL?

Få 15 min. GRATIS uforpligtende telefonsamtale, hvor vi tager en snak om din situation, og hvordan jeg kan hjælpe dig med at blive mere effektiv, så du kan komme i mål med dine ønsker.
Læs også:

5 tips til større arbejdsglæde

Læs også:

Personlige grænser - sådan siger du nej!