7 tips til at få en stressfri jul

Julestress er noget vi alle kender til.

Vi har de bedste intentioner om at hele hjemmet skal dekoreres med julepynt og lyskæder.

Der skal dufte af gran og nybagte pebernødder, æbleskiver og gløgg. Hjemmet skal fyldes med venner og familie til julefrokoster og jule-hygge-klip-og-klister-dage. Julegaveindkøb skal være afstressende, med tid til hygge og juleudstillinger.

Men vi ryger lige i fælden!

Den søde juletid bliver forvandlet til et levende mareridt med stress og jag.

Fordi vi er simpelthen ikke realistiske i forhold til den tid vi reelt har, kombineret med vi har for store forventninger til os selv og til vores omgivelser.

 

7 tips til at få en stressfri jul

 

  1. Forventningsafstemning: Ved at lave en forventningsafstemning, undgår du utilfredshed hos dig selv og med dine nærmeste, som kan skabe konflikter og derved stress. Er der nogle traditioner, som har stor betydning for dig, og er der nogle traditioner der er vigtigere for din familie. Mange konflikter i juletiden er unødvendige og skaber stress. Find ud af med dig selv, hvor kan du gå på kompromis for at undgå konflikter?

  1. Prioritering: Lav en liste med alt det, du gerne vil lave i julens tegn. Bagefter prioriterer du dine liste med med 1 som det vigtigste, 2 som næstvigtigst etc. 

  1. Balance: Det er vigtigt at du husker tid til dig selv, hvor du lader op. evt. dyrker din hobby, sport, afslapning med en god bog eller bare har dig tid.

  1. Planlæg: Nu skal du have din kalender frem. Hvor meget tid har du egentlig, udover arbejde og andet i hverdagen? Plot din prioriteret liste ind i kalenderen. HUSK balancen med at der skal være buffer tid, hvor du og din familie bare kan slappe af- uden I skal noget. Er din prioriteret liste realistisk? Eller er der ting du skal acceptere ikke bliver i år?

  1. Træk vejret: Når vi har travlt, glemmer vi at trække vejret ordentligt. Så stop op hver dag og lav åndedrætsøvelser, hvor du trækker vejret helt ned i maven. Det skaber ro i kroppen og sænker  stresshormonerne i din krop.  

  1. Pyt-knappen: Julen handler om hygge og nærvær med familien og ikke om at være perfekt og nå alt. Så hvis din plan alligevel ikke holder stik, pga. sygdom, ekstraarbejde eller andet som kommer i vejen, så brug det fantastiske lille ord som pyt. (mit favorit ord). Sig pyt og husk dig selv på, at julen skal nok blive en god jul, selvom din plan ikke holdte stik.

  1. NEJ: Det er ok at sige nej. Bare fordi du får diverse juleinvitationer,  fra kollegaer, arbejdspladsen, børnenes institutioner, naboen, moster Olga, er du ikke forpligtet til at sige ja til alt. Vælg dine invitationer med omhu.

Essensen af julen

Julen handler ikke hvor flot dit hjem er pyntet, hvor mange kager du har bagt, om hvor mange julearrangementer du har inviteret til eller selv været til.

Julen handler om kærlighed, hygge og nærvær.

Jeg ønsker dig en rigtig glædelig og stressfri jul.

Kh Charlotte

Hvis du har brug for hjælp til at skabe større glæde og trivsel i dit liv, så læs her hvordan jeg kan hjælpe dig. 

Få 15 min. GRATIS telefonsamtale

Få en gratis uforpligtende afklaringssamtale, så vi kan tage en snak om, hvad din situation er og hvordan jeg kan hjælpe dig – så du kan overkomme tvivlen og skabe et liv i tråd med dine kerneværdier.

Charlotte Gade Coaching Gratis Guide