4 tips til at skabe succesfulde ændringer i din hverdag

4 TIPS TIL AT SKABE SUCCESFULDE ÆNDRINGER I DIN HVERDAG

Kender du det at være generelt mellemtilfreds med hverdagen? Eller måske direkte utilfreds? Måske du er kørt sur i dit arbejde? Måske du ikke føler du har tid nok til dine hobbyer, til dine venner og familie eller til dig selv? Måske du er træt af dig selv, fordi du ikke får dyrket motion eller spist sundt nok?

Ja så er du ikke alene! Det kan de fleste mennesker genkende. Den mellemtilfredshed eller utilfredshed kan du gå rundt med længe. I perioder er du opsat på at gøre noget ved det, men der kommer hele tiden en kæp i hjulet. Hver gang tager du måske dig selv i at lave overspringshandlinger, eller også lader du dine negative tanker spænde ben for dig, med det resultat at ingen ting ændrer sig.

 

“Du er nødt til at stå op hver morgen med beslutsomhed, hvis du skal gå i seng med tilfredshed.”

– George Lorimer

 

At skabe ændringer i din hverdag handler om beslutsomhed. Så her får du her 4 tips til, hvordan du kan overkomme dine forhindringer og tage action, så du får den hverdag, du ønsker. Men inden vi går i gang, skal jeg lige advare dig og sige, dette er ikke et “kvikfiks”. Du skal aktivt bruge disse tips for at skabe de ændringer, du ønsker.

 

SUCCESFULDE ÆNDRINGER I HVERDAGEN – HELD ELLER VILJE?

Jeg troede selv på engang, hvis jeg nu ventede længe nok, så ville det hele nok komme af sig selv. Det der job med en højere løn kommer nok til mig en dag. Når jeg så andre kvinder med en gude smuk og veltrænet krop, plejede jeg at tænke…lidt misundeligt… øv hvor er de heldige. Når jeg mødte folk, der havde rejst de mest eksotiske steder i verden, tænkte jeg, at de var heldige, at de har penge til det. Mine tanker var, at alle der havde det, som jeg ønskede, var født under en heldig stjerne.

Men stoooop! Ingenting sker af sig selv. Ønsker du ændringer, skal du selv skabe dem!

 

SUCCESFULDE ÆNDRINGER I DIN HVERDAG KOMMER IKKE AF SIG SELV

Hvis du har det, som jeg havde det, så bliver du muligvis provokeret af mig, når jeg fortæller dig… De tanker jeg lige har beskrevet, er tanker fra en, der lever sit liv i en offerrolle.

De mennesker der har et bedre job, en højere løn, har råd til at rejse til spændende destinationer, har en flot og veltrænet krop – de har arbejdet målrettet for det, de har i dag.

Hende der har det fede job har muligvis søgt 100 forskellige jobs, inden hun landede sit drømmejob med den gode løn. Hende der rejser meget, har brugt alle sine penge på at spare op, i stedet for at bruge penge på tøj, sko, café eller byture. Hende der har den flotte krop går i fitnesscenteret 3-4 gange om ugen og har gjort det i flere år. Hver og en har arbejdet målrettet for de ting, som de har i dag. Og det kan du også! Lad os komme i gang.

 

SÅDAN SKABER DU SUCCESFULDE ÆNDRINGER I HVERDAGEN!

Her får du 4 tips, som du skal sætte i spil en efter en for at komme succesfuldt i mål og skabe de ændringer i hverdagen, som du ønsker.

 

1. Sæt mål i din hverdag

Hvilke ting i din hverdag ønsker du at ændre på? Det kan være områder inden for dit arbejdsliv, økonomi, bedre sundhed, kærlighed eller noget helt andet.

Opgave:

→ Lav en liste med max 3 ting som du ønsker at ændre i din hverdag. Skriv det ned på et stykke papir.

 

2. Identificer dine undskyldninger

Tag den første ting, som du har skrevet ned, og brainstorm en liste af undskyldninger, som du fortæller dig selv er grunden til, at du ikke har skabt de ændringer, du ønsker. Dernæst gør du det samme med de resterende 2 ændringer, du ønsker.

 

Eksempler på undskyldninger:

 • Hvis du ønsker et andet og bedre job:

Måske fortæller du dig selv, at du bare altid er sådan en, der ikke passer ind i på en arbejdsplads. Eller måske føler du ikke, at du har de kompetencer eller viden, der skal til for at kunne få et job du vil trives i.

 • Hvis du ønsker at tabe dig:

Din undskyldning kan være, at du ikke har tiden til at træne eller lave sundere mad. Du føler måske at træningscenteret ligger for langt væk, eller at du ikke har selvdisciplin nok til at spise sundere.

 • Hvis du ønsker mere tid til dig selv:

Måske fortæller du dig selv, at du ikke kan finde tiden, da dine omgivelser forventer, at du er der, når de har brug for dig. Du kan jo ikke sige nej til aftaler, eller måske er det at dit arbejde som fylder for meget.

 • Hvis du ønsker mere kærlighed:

Måske er du i et forhold og mangler mere intimitet, fordi at I ikke har tid eller energi til hinanden. Din kæreste arbejder måske for meget, eller fordi I bare begge har så travlt. Eller måske du er single og tænker der ikke er nogen kæreste til dig, mens du sidder derhjemme og håber på at mr. right pludselig skulle dukke op foran din hoveddør.

Opgave:

→ Skriv nu ned hvilke undskyldninger, der holder dig tilbage for at få det, du ønsker i dit liv?

 

3. Dine udfordringer

Nu tager du og kigger på dine undskyldninger for, at dine ønsker endnu ikke er blevet indfriet. Hvad har du gjort eller ikke gjort for at undgå at løse din situation?

 

Eksempler på udfordringer:

 • Hvis du ønsker et andet og bedre job:

Selvom du ikke trives ikke i dit job, har du måske ikke taget en snak med din chef for at se om han kan imødekomme dine ønsker. Måske du ønsker en højere løn eller ændringer i dine arbejdstider, men får ikke taget dig sammen til at spørge eller søge nyt job?

 • Hvis du ønsker at tabe dig:

Måske du føler du, at du ikke har tid til at træne eller lave sundere mad. Men hvor meget tid bruger du egentlig på overspringshandlinger som for eksempel at sidde foran Tv’et, på Facebook eller surfe på nettet?

 • Hvis du ønsker mere tid til dig selv:

Din undskyldning er måske at du aldrig har tid, fordi din kalender er fuld booket med aftaler. Du føler ikke du kan sige nej til aftaler, når veninder eller familie spørger om I skal ses.

 • Hvis du ønsker mere kærlighed:

Hvis du er i et parforhold, føler du ikke I har tid eller overskud til at dyrke kærligheden, fordi børnene, opvasken, vasketøjet og rengøringen kommer først. Hvis du er single, møder du bare aldrig de spændende mænd der, hvor du færdes, fordi du ikke er typen der går i byen eller går på datingsites?

Opgave:

→ Skriv nu ned hvad du har gjort eller ikke gjort for at undgå at handle på dine ønsker.

 

Læs også: 4 grunde til manglende motivation og hvad du gør ved det

 

4. Lav en actionplan for dine mål

Det sidste og bedste tip kommer her! Nu ved du, hvad du ønsker, hvad dine undskyldninger og forhindringer er. Så nu skal du i gang med at lave en plan for, hvordan du kan tage action på det, du ønsker at ændre i din hverdag, så du succesfuldt kan komme i mål.

 

Eksempler på konkrete handlinger:

 • Hvis du ønsker et andet og bedre job:

Måske du skal booke et møde med chefen og bede om den lønforhøjelse. Eller måske det er på tide at se på andre jobs og gå i gang med at skrive ansøgninger?

 • Hvis du ønsker at tabe dig:

Første skridt kunne måske være at stoppe med at spise kage til kaffen eller spise chokolade i hverdagen. Måske skal du i gang med at løbetræne 2 gange om ugen, inden du går på arbejde, eller du skifter bilen ud med cyklen, så din transport bliver din motion.

 • Hvis du ønsker mere tid til dig selv:

Se det som en investering i dig selv at omprioritere hvad du bruger din tid på. Måske er det bare en gang om ugen, du har brug for at gå en lang tur, få en gang massage, genfinde din hobby som du har haft lagt på hylden, eller bare lægge “MIG-TID” ind i kalenderen, hvor du gør noget godt for dig selv.

 • Hvis du ønsker mere kærlighed:

Prøv at indvi din kæreste i dit behov og lav en klar aftale for, hvordan I skaber mere tid til hinanden. Aftal en ugentlig, månedlig date, hvor I skal ud at spise, eller hyggeaften med fokus kun på jer to. Også selvom det kun bliver til en time inden i dejser omkuld. Hvis du er single, hvad kan du gøre aktivt for at møde en potentiel kæreste? Gå i byen med pigerne, meld dig ind i en sportsforening eller kom i gang med datingsites.

Opgave:

→ Når du har skrevet din actionplan, ved du nu, hvad du helt konkret skal gøre. Afslut denne øvelse med at skrive din actionplan i kalenderen eller hæng den op på køleskabet. På den måde ser du de ændringer du ønsker at skabe i hverdagen, så du succesfuldt kan komme i mål!

 

Læs også: Skillevej i livet – træf den rette beslutning

 

TILLYKKE DU ER GOOD TO GO MED AT SKABE SUCCESFULDE ÆNDRINGER I DIN HVERDAG!

Nu er du klar til at skabe succesfulde ændringer i din hverdag ved brug af ovenstående 4 tips, så du kan få den hverdag og det liv, du ønsker!

Hvis du synes det er svært selv at komme i gang med at skabe ændringer i din hverdag, er det måske fordi du er i tvivl om, hvad du ønsker dig. Måske står du over for flere valgmuligheder og har svært ved at mærke, hvad der er vigtigst for dig. Derfor ikke får handlet på noget. I stedet bruger du oceaner af tid på at overtænke og på at have negative tanker, som bremser dig i livet.

 

Kend dine værdier så du kan skabe succesfulde ændringer i din hverdag

Jo mere du tænker, jo mere tvivl kan der opstå. Når du fastholder dig selv i tvivlen, vil det bremse dig og fastholde dig i en situation af frustration og fastlåsthed. Derfor er det vigtigt at du kender dine værdier for at identificere, hvad det er, som er vigtigt for dig i dit liv og din hverdag, så du kan prioritere det.

Først når du kender dine værdier, vil det være let at træffe de beslutninger og sætte de mål, som skal til, for at du kan skabe et liv, som er i tråd med hele dig og din indre kerneværdier. Det er der, du vil opleve en hverdag med mere glæde, frihed og overskud.

Læs også: Skab ændringer i hverdagen med en værdiafklaring

HAR DU BRUG FOR HJÆLP TIL AT SKABE SUCCESFULDE ÆNDRINGER I HVERDAGEN?

Få en 15 min. gratis uforpligtende telefonsamtale, hvor vi tager en snak om, hvad din situation er, og hvordan jeg kan hjælpe dig med at skabe ændringer i hverdagen, så du kan få det liv, du ønsker dig.
Læs også:

Lever du i tråd med dine personlige værdier?

Læs også:

Test dig selv - Er jeg i det rigtige job?