FIND JOB HURTIGT MED DISSE 20 TIPS
Find job hurtigt uanset om du er fyret, ledig, nyuddannet eller bare ønsker at skifte job. Her får du 20 tips til, hvordan du hurtigt kan finde dit næste job. Til hvert et opslået job du søger, er du ofte oppe imod flere 100 af andre kandidater, så den traditionelle jobsøgning med to ansøgninger om ugen er ikke nok, hvis du vil hurtigt i job. Der er mange knapper, som du kan skrue på for at finde dit næste job. Her får du en god blanding, som du kan iværksætte hver for sig eller flere på en gang, som vil hjælpe dig i mål. God fornøjelse!
20 TIPS – FIND JOB HURTIGT
-
Sæt dig et mål
Find job hurtig ved at sætte dig nogle mål for din jobsøgning, uanset om du er ledig eller allerede er i job. Gør dig nogle overvejelser omkring, hvor mange ansøgninger du vil sende om ugen og hvordan. Jo mere konkret og målrettet en plan du har, jo hurtigere kommer du i mål med at finde et job. Få inspiration til, hvordan du laver en jobsøgningsplan.
-
Hold momentum
For at komme hurtigt i job handler det om at holde momentum. Din motivation til at komme hurtigt i job kan ikke stå alene. Din motivation er den, der giver dig en lyst til at komme i gang. Handling får dig startet, og momentum får dig i mål. Momentum er så meget nemmere at opretholde, hvis du har en plan for din jobsøgning. Med en plan er det bare at handle hver dag og holde momentum, lige til du kommer i mål. Så næste gang du mærker, at du mangler motivation, så spørg dig selv, hvad kan du handle på for at komme tættere på dit mål.
-
Kortlæg din profil
Find job hurtigt ved at kortlægge dine styrker, dine interesser, dine kompetencer og dine resultater, inden du går i gang med jobsøgningen. Det gør det nemt for dig at identificere relevante jobs og får dig hurtigt i gang med at skrive dine ansøgninger, da du ikke skal opfinde den dybe tallerken hver gang.
Læs også: Få klarhed over hvad dit drømmejob er med karrierecoaching
-
Find job hurtigt via Netværk
Op til 69 % procent af alle job bliver besat via netværk, fordi hovedparten af alle jobs aldrig bliver slået op eller offentliggjort på anden vis. (* Kandidatanalyse 2019 fra Konsulenthuset Ballisager.) Brug dit netværk og udvid dit nuværende netværk. Kontakt dem, du allerede har i dit netværk. Hvis de ikke kan hjælpe dig, så spørg dem om, de har nogle i deres netværk, der kan være relevant for dig at tale med. På den måde får du sat dit netværk i spil og stille og roligt udvidet det. Det øger dine chancer for, at du kan finde dit næste job hurtigt.
-
Uopfordret ansøgninger
Find job hurtigt med uopfordret ansøgninger. Identificer de firmaer du godt kunne tænke dig at arbejde for og send dem en uopfordret ansøgning. Send den til direktøren, HR-chefen eller lederen afhængig af, hvad der giver bedst mening for dig. Ring inden du sender den, så de kan huske dig, når de får din ansøgning. Sørg for at følge op på den nogle uger senere. Det gør, at du er top of mind, når de skal til at ansætte samt det viser, at du er seriøs og meget interesseret i at arbejde for dem. Få tips til, hvad du skal sige, når du ringer uopfordret til en virksomhed her.
-
Frivilligt arbejde
Der er flere gode grunde til at sætte fokus på at lave frivilligt arbejde. Hvis du mangler erfaring indenfor nogle helt specifikke kompetencer, er det en god måde at opnå erfaring på gennem frivilligt arbejde. Ydermere ser det godt ud på dit CV, fordi det sender et signal om, at du er en person med overskud. Du udvider dit netværk og møder spændende mennesker. Sidst, men ikke mindst giver det en god følelse i hverdagen at bidrage til en god sag med frivilligt arbejde.
-
Find job hurtigt med praktik
Find job hurtigt med praktik – og spring køen over af jobsøgende. Uanset om du er ledig eller ej, så alene det, at du er villig til at tilbyde din arbejdskraft gratis i 1-4 uger, viser, at du er engageret og er villig til at investere din tid og kræfter i virksomheden. Det er en win-win situation. Med en praktikplads får du foden indenfor og kan danne dig et indtryk af organisationen og arbejdsopgaverne. Samtidig får virksomheden lov til at se dig in-action. Hvis du gør det godt, er der stor sandsynlighed for, at du ryger først i køen og det er dig, de ansætter næste gang, der er en ledig stilling.
-
Vikarjob
At tage et job som vikar er en god måde at få foden indenfor i en virksomhed. Det er som regel dyrere for en virksomhed at bruge vikarer, men det dækker et akut behov, de har lige nu. Så hvis du kan komme ind som vikar og give et godt indtryk, er der mange eksempler på, at virksomheder tilbyder deres vikarer et fast job efterfølgende, hvis de først er glade for dem.
-
Sociale medier
Brug dine sociale medier og find job hurtigt. Med de sociale medier kan du nemt synliggøre, at du søger job. Sørg for at gøre det klart og tydeligt, hvilken branche, du søger i og hvad du kan bidrage med til en arbejdsgiver af kompetencer, erfaringer og resultater. Glem ikke et fængende billede af dig selv. Eller endnu bedre, hvis du laver en video, som viser og fortæller, hvem du er.
-
Find job hurtigt med LinkedIn
At have en profil på LinkedIn er ikke nok. Hvis du vil i job hurtigt og findes af diverse rekrutteringsbureauer, headhuntere og virksomheders interne rekrutteringsafdelinger, skal du være synlig. Det gør du ved at have en fyldestgørende og opdateret profil med et professionelt profilbillede og med de rette søgeord indenfor din branche. Find inspiration til, hvordan du laver en god LinkedIn Profil.
-
Find job hurtigt med et kompetence CV
Et kompetence CV er genialt, hvis du enten ønsker at lave et karriereskift, skifte branche eller hvis dit CV går i mange forskellige retninger. Lav et kort og godt resume, hvor du kort italesætter dine spidskompetencer og resultater. Dernæst fremhæv de 5 kompetenceområder, du allermest har lyst til at arbejde med og sæt fokus på dem i dit CV. På den måde vil dit CV vække interesse i stedet for at ryge i afslagsbunken med det samme.
Læs også: Hvilket job passer til mig? Test dig selv
-
Jobsøgningen
Den gode ansøgning skiller sig ud fra alle de andre og skal indeholde: Din motivation for jobbet, dine kvalifikationer, erfaring, dine styrker og hvad du har skabt af resultater i dine foregående jobs. Sådan skriver du en god ansøgning. Hvis du søger indenfor en kreativ branche, så sørg for at det skinner igennem i layoutet i din ansøgning.
-
Show it, don´t tell it!
Uanset om det er i din ansøgning eller til jobsamtalen, så er det ikke nok, at du bare fortæller noget om din viden eller hvilke personlige styrker, du har. Fortæl, hvordan de kommer til udtryk, og hvordan lige præcis du bruger dine kompetencer og styrker til at skabe de resultater, du har skabt. Når du bruger tillægsord som for eksempel stabil, loyal, engageret, initiativrig etc. så beskriv, hvordan disse styrker kommer til udtryk. Når du kan vise dine styrker med eksempler, fremstår du langt mere troværdig og overbevisende.
-
Selvtillidsboost
Som jobsøgende skal du sælge dig selv og det kræver, at du finder selvtilliden frem. Det er naturligt, at selvtilliden kører op og ned, så derfor brug dette lille men effektive værktøj til at give dig selv et selvtillidsboost, når du har behov for det. Sæt dig ned og skriv non-stop i 15 minutter alle de succesoplevelser, som du har haft i dit liv – store som små. Alt det, du har gjort som du er stolt af. Fx. Bestået eksamen, fik tilbudt dit sidste job, købte dit første hus eller lejlighed etc. Kig på listen hver gang, du har behov for et selvtillidsboost. Om det er lige inden, du skal ringe til en virksomhed, deltage i et netværksmøde eller når du skal til en jobsamtale.
Læs også: 3 effektive selvtillidsboost, der klæder dig på til jobsøgningen
Artiklen fortsætter under billedet…
-
Jobsamtalen
Forbered dig inden jobsamtalen, så du har gennemtænkt de vigtigste ting, som du ønsker at fremhæve. Jo mere forberedt du er, des mindre nervøs.
Forbered dig på følgende:
- Årsagerne til, du har skiftet job. Lad være med at tale negativt om dine forrige arbejdsgivere eller arbejdspladser. Det kan få dig til at fremstå problematisk og sætter dig selve et dårligt lys. Forbered dig på at italesætte situationerne på en diplomatisk måde og kom kun ind på det, hvis du bliver spurgt.
- Forbered dig på dine tre største styrker og svagheder og kom med eksempler herpå. Når du italesætter dine svagheder, så sørg for at du får vinklet dem, så det alligevel er en styrke. Det viser, at du har en god selvindsigt og vil få dig til at fremstå som en stærk kandidat til jobbet.
- Hvorfor de skal vælge dig til jobbet og hvorfor du er et perfekt match. Kom ind på, hvorfor du brænder for jobbet og hvordan du med dine kompetencer og personlighed kan gøre en forskel for virksomheden.
Læs også: De 8 spørgsmål til jobsamtalen du skal forberede dig på!
-
Videregående uddannelse
Hvis du er indenfor et område, der udvikler sig hurtigt, som for eksempel indenfor IT eller projektledelse, så undersøg, om der er en uddannelse eller et kursus, du kan supplere din “værktøjskasse” med. Når du holder dig opdateret indenfor dit fagområde, vil det gøre dig mere attraktiv. Og du øger dine chancer for at komme hurtigt i job. Husk du behøver ikke nødvendigvis være færdig med kurset, før du søger inden for det pågældende felt. Mange virksomheder ser det som et plus, at du er i gang med at dygtiggøre dig.
-
Arbejd med det, du brænder for
Fokuser på det, som har din interesse at lave, som er opgaver, hvor tid og sted forsvinder for dig. Det er meget sjovere at søge jobs, som du kan se, vil give dig glæde og fylde dig op med energi. Hvis du ikke har erfaring indenfor den branche eller de opgaver, som du brænder for – så kom i gang med at tilbyde dig selv i praktik! Det er en sindsygt god investering i dig selv og i din jobsøgning. En praktik vil give dig foden indenfor branchen. Du kan skrive det på dit CV. Du vil skabe dig et netværk og ikke mindst opnå erfaring indenfor branchen. Prikken over i´et er naturligvis, at du gør det så godt, at de ansætter dig.
Læs også: Sådan finder du din passion
-
Vær opsøgende og find job hurtigt
Find job hurtigt som opsøgende. Bliv undersøgende ligesom en detektiv. Kontakt ledere eller HR-personer i den branche eller i den stilling, som du godt kunne tænke dig, for at få viden, inspiration, perspektiv og gode råd til, hvordan du kan gøre dig attraktiv til stillingen med din nuværende erfaring og kompetencer. På den måde indhenter du en masse viden og bliver klogere på, hvad det er, som de lægger vægt på. Viden gør dig i stand til at handle og gøre det, som skal til for at blive ansat. Bonus er, at du får udvidet dit netværk og kommer i kontakt med mange mennesker, som kan åbne døren for et job til dig.
Læs også: De 8 gode råd til dig der er jobsøgende
-
Søg hjælp og støtte
At være jobsøgende kan være enorm ensomt og hårdt for selvværdet. Derfor sørg for at møde ligesindede og meld dig ind i jobsøgningsnetværk som for eksempel Powerjobsøgerne, eller deltag i netværksmøder i dit jobcenter eller a-kasse. På den måde kan du få hjælp og støtte hos ligesindede, hvor du kan få afløb for evt. frustrationer og samtidig for inspiration og holde motivationen oppe. Hvis du ønsker hurtige resultater og værktøjer til at styrke din selvtillid, så er en karriererådgiver og jobcoach en god mulighed.
Læs også: 5 ting du skal vide om karriererådgivning
-
It´s a numbers game
Find job hurtigt med det rette mindset. Vid, at jobsøgning er ligesom indenfor salg. For at lande en kunde eller et job, kan du risikere at du skal kontakte mange virksomheder. Og du skal til flere samtaler for at lukke handlen eller jobbet. Dette er naturligvis forskelligt fra branche til branche, men pointen er, at det kan føles som: It´s a numbers game – særligt hvis du ikke har styr på dit jobsøgningsmateriale! Dit CV & ansøgning skal formidle din historie så skarpt, at enhver virksomhed kan se den værdi, du kan tilbyde dem.
Læs også: Sådan skriver du dig til jobsamtale!
FIND JOB HURTIGT MED DISSE 20 TIPS
Jo flere du vælger at implementere, jo hurtigere vil du finde dit næste job. Men vigtigst af alt er at arbejde på dit mindset. Dit mindset er den største kæp i hjulet for at finde job hurtigt.
Frygten for at fejle – ikke at føle dig god nok eller blive afvist er det, som bremser og tager tempoet ud af ethvert momentum for dig som jobsøgende. Hvis du lider af impostor syndrom, vil du have svært ved at tro på du er dygtig nok, som holder dig tilbage i din jobsøgning. Sørg derfor at styrke din selvtillid, dit selvværd og omgiv dig med mennesker, som vil støtte og hjælpe dig med at komme i job.
Læs også: Guide til dig som er arbejdsløs og jobsøgende