Drømmetydning

Dine drømme og deres betydning er vigtige at kigge på, når du ønsker at skabe det liv, du drømmer om. Når du søger det liv, du ønsker at skabe for dig selv, med masser af glæde, frihed og balance, vil dine drømme guide dig på vej.

Dine drømme afspejler hvordan du har det

Når du sover, bearbejder din hjerne, de indtryk og oplevelser fra dagen der er gået i dine drømme. Drømme vil ofte afsløre de problemstillinger og mønstre, som du står overfor i dit liv.

Hvis du lytter til dem, vil du blive klogere på dig selv, og give dig mulighed for at se nye sider af dig selv, som en del af din personlige udvikling. Ikke nok med det, vil dét at se drømmene i øjne og arbejde dem, hjælpe dig med at komme derhen hvor, du gerne vil i dit liv. 

 

Når vi ønsker ændringer i vores liv

….eller når du er i fuld gang med at skabe ændringer, vil du møde en masse indre modstand. Modstand fordi ændringer kræver, at du skal ud af din comfortzone. I en forandringsproces er det naturligt, at du bliver mødt med dine egne overbevisninger og livsregler, som kan smide grus i maskineriet. Tanker som “jeg er ikke god nok”, eller “hvad vil andre nu tænke”, spænder ben for dig. Men ofte er vi ikke selv bevidst om, når disse overbevisninger holder os tilbage fra at handle på, det vi ønsker.

Så derfor er drømmetydning en vigtig del i din personlige udvikling. Drømmetydning kan hjælpe dig med at stille skarpt på det, der er nødvendig for dig at kigge på i dit liv.

 

Drømmetydning – sådan gør du!

I og med dine drømme er budskaber fra din underbevisthed, kan du selv dykke ned i dem for at finde ud af, hvad de betyder. Der er mange teorier og metoder, og der er specialister, som kan hjælpe dig med at gå meget mere i dybden med dine drømme. Denne øvelse jeg vil give dig her, er en let måde selv at blive klogere på dine drømme.

Drømmetydning øvelse:

Tænk på en drøm, som har gjort stort indtryk på dig. Gerne en du har haft for nyligt. Hvis ikke du kan huske dine drømme fra den senere tid, så vælg den første drøm, der dukker op i din bevidsthed.

Find papir frem og noget at skrive med.

  • Luk øjne – så du bedre kan fokusere. Gå ind i drømmen, og identificer de følelser, du havde i drømmen.
  • Skriv nu ned hvilke følelser, der kommer til dig. Bliv ved indtil du kan genkalde præcis den/de følelser, du havde i drømmen.
  • Når du har fremkaldt præcis de samme følelser, du havde i drømmen, skal du mærke hvordan, det er at være i din krop. Hvad kan du mærke? Fx. Uro, ondt i maven, stikken eller prikken, en lethed, en boblen? Mærk din krop og identificer, hvordan det var at være i din krop, da følelserne opstod i din drøm.
  • Kig nu på dit liv og identificer hvornår du har følt og mærket præcis de samme følelser. 
  • Spørg nu dig selv, hvad din drøm og din underbevidsthed prøver at fortælle dig.
  • Hvad skal du være opmærksom på? Hvad skal du evt. handle på?

Eksempel på en Drømmetydning

Lad mig komme med et eksempel på en drømmetydning fra mit eget liv. Ofte kan jeg ikke huske mine drømme, men i den senere tid, har jeg oplevet, at jeg vågnede op, fordi nogle bankede på min dør. I det jeg vågnede (typisk tidligt om morgenen), tænkte jeg det var mærkværdigt, at nogle kl. 5 eller 6 banker på døren. Det var først tredie gang, jeg forstod, det var en drøm. Indtil da, var det så livagtigt. Da jeg kom til mig selv, måtte jeg løse mysteriet og finde ud af, hvad den drøm handlede om.

Jeg forsøgte at genopleve drømmen, og gik ind og genkaldte den følelse, jeg oplevede lige da banken på døren opstod. Følelser som ubehag, utryghed, noget uventet og manglende kontrol var det jeg kunne genkalde fra min drøm. Min krop stivnede, og jeg kunne mærke en summen i armene, som min krop var i alarmberedskab. Da jeg gik ind og mærkede min krops reaktion og de følelser der opstod – kunne jeg straks genkende den fra min hverdag. Følelsen af at skulle præstere og være bange for om, jeg kunne leve op til det, der ventede mig i min fremtid.

Bingo – lynhurtigt kunne jeg identificere disse følelser i mit liv, som jeg har forsøgt at undertrykke. Nemlig at jeg i mit arbejde stod over for en ny opgave, som jeg har brugt enorm meget tid og energi på, og ikke mindst mange mange følelsesmæssige rutcheture! Det ene øjeblik havde jeg fuld tillid til den indsats jeg lagde i opgaven, at det naturligvis ville blive sindsyg godt. Og det næste øjeblik dukkede tvivlen og frygten op i mig… hvad nu hvis andre ikke synes det var godt nok…?Frygten for at fejle fyldte mere i mig end, jeg var klar over. Drømmen gjorde det nu klart for mig, at jeg skulle dykke ned i de overbevisninger, som spændte ben for mig.

Brug dine drømme og find dine uopdagede og uudnyttede ressourcer

Ser du et mønster i en grundfølelse, der dukker op i dine drømme og spænder ben for dig i dit liv? Så har du højst sandsynligt mødt et af dine glaslofter. Et glasloft er den øvre grænse for, hvor meget succes, kærlighed eller kreativitet du “må” have i dit liv. Når du når grænsen, holder du helt automatisk dig selv nede ved, at afvise den ros og anderkendelse du får, eller du starter unødvendige bekymringer eller konflikter med dine omgivelser.

Brug drømmetydning til at identificere, hvordan du har det, og find dine uopdagede og uudnyttede ressourcer. 

Læs mere: Bryd dit glasloft og opnå dit fulde potentiale.

For at arbejde med de grundfølelser, der spænder ben for dig, som dukker op i dine drømme, kan det være svært at arbejde med alene. Ofte vil det være en god idé at få værktøjer fra en professionel, så du kan gøre op med de overbevisninger som hæmmer dig. 

Jeg står klar til at hjælpe dig med at give dig de værktøjer gennem coaching, der kan hjælpe, så du kan slippe dine hæmmende overbevisninger og opnå frihed til at leve det liv, du ønsker for dig selv. Kontakt mig her.

 

Drømmetydning

Som sagt, når vi drømmer er det din underbevidsthed, der arbejder. Ved at være nysgerrig og forsøge at forstå dine drømme, vil det hjælpe dig med din personlige udvikling, så du kan blive en bedre udgave af dig selv.

Det kan være svært at tyde og arbejde med det, dine drømme prøver at fortælle dig. Dine drømmes handlinger vil ofte være temaer og symboler, som kan hjælpe dig med at forstå, hvad din underbevidsthed prøver at fortælle dig. Derfor kan jeg varmt anbefale at gå ind Michael Rohdes hjemmeside, hvor du kan få mere at vide om drømmesymboler og få inspiration til, hvordan du kan tyde dine drømme.

Rigtig god fornøjelse.

 

Læs også: Hvorfor dine negative tanker bremser dig i at handle på det du ønsker

Læs også: Hvad skal jeg med mit liv?

 

 

Charlotte Gade

Hvem er bag denne blog?

 

Mit navn er Charlotte Gade. Jeg hjælper kvinder med at skabe det liv, de drømmer om, både her på bloggen og som Karriere og stresscoach.

Vil du vide mere om mig?

Få 15 min. gratis telefonsamtale

Har du brug for hjælp til at identificere dine personlige værdier? 

Så lad os tage en GRATIS uforpligtende samtale om, hvordan en værdiafklaring kan hjælpe dig med at stå stærkere i dig selv og få større glæde og overskud i dit liv i 2021!